Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2016

Κυβερνητική κρίση στη Νότια Κορέα

Μαζικότατες διαδηλώσεις στη Νότια Κορέα. Ο λαός απαιτεί να παραιτηθεί η Παρκ Γκέουν-χε

Φώτο: Assosiated Press
Εκατομμύρια Νοτιοκορεάτες βρίσκονται στους δρόμους από τα μέσα Νοέμβρη πραγματοποιώντας τις μεγαλύτερες αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στην ιστορία της χώρας.
Ο λαός απαιτεί την παραίτηση της «προέδρου» Παρκ Γκέουν-Χε.
Σύμφωνα με το PressProject: «Η Παρκ Γιουν-Χε κατηγορείται ότι βρισκόταν υπό την επιρροή μιας ύποπτης σκιώδους συμβούλου, της Τσόι Σουν-Σιλ, η οποία επωφελήθηκε από τη θέση της για να υποχρεώσει εθνικούς βιομηχανικούς ομίλους, όπως η Samsung, να καταβάλουν μεγάλα ποσά σε ύποπτα ιδρύματα, τα οποία στη συνέχεια χρησιμοποίησε η ίδια για προσωπικούς σκοπούς.

Η έμπιστη της Παρκ είναι η κόρη ενός μυστηριώδους θρησκευτικού ηγέτη, του Τσόι Τάε-Μιν, που έγινε ο μέντοράς της μετά τη δολοφονία της μητέρας της το 1974. Η Τσόι συνελήφθη στις αρχές Νοεμβρίου για απάτη και κατάχρηση εξουσίας.
»

Demonstrators gather during a protest calling for the resignation of South Korean President Park Geun Hye in Gwanghwamun square in Seoul on Nov 5, 2016.PHOTO: AFP
***

Ο προέδρος του KCTU καταδικάζει τα κυβερνητικά εγκλήματα

Πιονγκγιάνγκ, 23 Νοεμβρίου (KCNA) - Σύμφωνα με το νοτιοκορεατικό ηλεκτρονικό έντυπο Saram Ilbo, ο Han Sang Gyun, πρόεδρος της Συνομοσπονδίας των Συνδικάτων, καταδίκασε τις αρχές μαριονέτα στην τελική συνεδρίαση της προσφυγής που πραγματοποιήθηκε στο μαριονέτα Ανώτατο Δικαστήριο της Σεούλ στις 21 Νοεμβρίου.
     Είπε ότι η ομάδα του Παρκ Γκέουν-χε και 
Choe Sun Sil που παραβίασαν τη δημοκρατία και μονοπώλησαν οι «κρατικές υποθέσεις» δεν είναι κοινοί εγκληματίες που εμπλέκονται σε δωροδοκία, απάτη, υπεξαίρεση χρημάτων, κ.λπ., αλλά δικτάτορες που διαταρασσόσουν την τάξη.
 
Τους κατονόμασε ως οχλούντες την ειρήνη που οδήγησαν τις σχέσεις βορρά-νότου σε αντιπαράθεση και στο χείλος του πολέμου, όχι της συμφιλίωσης και της συν-ευημερίας.
 
Φώναξε ότι το καθεστώς της Παρκ Γκέουν-χε είναι το πιο αναίσχυντη στην ιστορία των τελευταίων 5.000 χρόνων.
 
Ο ίδιος προειδοποίησε ότι αν ένα εκατομμύριο άνθρωποι αποτυγχάνουν, πέντε εκατομμύρια άνθρωποι θα ακολουθήσουν και αν αποτύχουν, 10 εκατομμύρια άνθρωποι θα έρθουν και όποιος παραβιάζει τη δημοκρατία θα πρέπει να εκδιωχθεί από την εξουσία. -0-

Εφημερίδα των Κορεατών στις ΗΠΑ απαιτεί την παραίτηση της Παρκ Γκέουν-χε

Πιονγκγιάνγκ, 23 Νοεμβρίου (KCNA) - Η Minjok Thongsin, η ηλεκτρονική εφημερίδα των κορεατών στις ΗΠΑ, δημοσίευσε ένα άρθρο στις 22 Νοεμβρίου απαιτώντας την άμεση παραίτηση του Παρκ Γκέουν-χε.
 
Είπε ότι τη Παρκ καθυστερεί την παραίτησή της, με διάφορα προσχήματα παρά την έντονη δυσαρέσκεια των Κορεατών τόσο εντός όσο και εκτός της χώρας.
 
Εν τω μεταξύ, η νοτιοκορεάτικη ηλεκτρονική εφημερίδα Jaju Sibo στις 21 Νοεμβρίου, δήλωσε ότι πάνω από ένα εκατομμύριο άνθρωποι πραγματοποίησαν δράσεις με κεριά, αλλά η Πάρκ διαμένει στην εξουσία.
 
Είναι η ειδική κατάσταση όπου η εγκληματίας που μονοπώλησε τις "κυβερνητικές υποθέσεις" παραμένει στο Μπλε Σπίτι, είπε, προτρέποντας την Παρκ για να παραιτηθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα. -0-

Νοτιοκορεάτικη εφημερίδα ζητάει να παραιτηθεί η Παρκ Γκέουν-χε

Πιονγκγιάνγκ 23 Νοεμβρίου (KCNA) - Η νοτιοκορεάτικη καθημερινή εφημερίδα Kyunghyang στις 21 Νοεμβρίου σε κύριο άρθρο της καταδίκασε την «πρόεδρο» επειδή αψηφά ακόμα και το δικαστικό σύστημα.
 
Λέγοντας ότι, σύμφωνα με την έγγραφη κλήση, οι υποψίες για την Παρκ Γκέουν-χε είναι πιο σοβαρές από ό,τι αναμενόταν, το έγγραφο τόνισε ότι η Παρκ ονομάζεται ως συνεργός, αλλά και ότι αυτή είναι ο κύριος ένοχος, υπό το φως του ρόλου που έπαιξε.
 
Όχι προσποίηση θα λειτουργήσει ως η δίωξη δηλωθεί Παρκ ως συνεργός, ανέφερε η εφημερίδα, και συνέχισε:
Η παραμονή της Παρκ Γκέουν-χε είναι μια προδοσία και μια πραξικοπηματική πράξη εναντίον του λαού. -0-

Η Rodong Sinmun ερμηνεύει την ομιλία της Παρκ Γκέουν-χε σχετικά με την «προβοκάτσια του Βορρά» ως πρελούδιο πολέμου κατά της ΛΔΚ

Πιονγκγιάνγκ, 22 Οκτωβρίου (KCNA) - Η ομάδα Παρκ Γκέουν-χε στο έλεος μιας σοβαρής κυβερνητικής κρίσης είναι απασχολημένη να φωνάζει για «προβοκάτσια του βορρά» παντού, λέει η Rodong Sinmun το Σάββατο σε ένα άρθρο.
Ο απαίσιος στόχος που επιδιώκεται από την ομάδα της Παρκ που ξεκίνησε αυτή την υστερική αντιπαράθεση και τις κραυγές για «προβοκάτσια του βορρά», έχει ήδη αποκαλυφθεί, γράφει το άρθρο, και συνεχίζει:
Οι εντεινόμενες κραυγές των δυνάμεων-μαριονέτα για «προβοκάτσια του βορρά» σημαίνουν μόνο τον αυξανόμενο κίνδυνο ενός πυρηνικού πολέμου στην Κορεατική χερσόνησο.
Οι φωνές για «προβοκάτσια του βορρά», ως εκ τούτου, σημαίνουν ένα προοίμιο για έναν πόλεμο εναντίον του Βορρά.
Οι νοτιοκορεάτες στρατιωτικοί- γκάνγκστερ απεγνωσμένα να καταφεύγουν σε στρατιωτικές προκλήσεις για να εξαπολύσουν μια προληπτική πυρηνική επίθεση στο Βορά με το πρόσχημα της αντιμετώπισης της «προβοκάτσιας του βορρά».
Όποτε παρουσιαστεί η ευκαιρία, οι νοτιοκορεάτες πολεμοκάπηλοι φωνάζουν για «προβοκάτσια από το βορρά» σε μια προσπάθεια να παραπλανήσουν την κοινή γνώμη. Είναι κυνικό τέχνασμα τους για να κάνουν το λαό να πιστεύει ότι κάθε πολεμική πρόκληση που διαπράττουν οι ίδιοι έγινε από το Βορρά.
Ένας άλλος στόχος που επιδιώκεται από την ομάδα της Πάρκ μέσω των παραπάνω προπαγανδιστικών δηλώσεων είναι η διαφημιστική εκστρατεία της «κρίση ασφάλειας», σε μια προσπάθεια να ξεπεράσει χειρότερη κυβερνητική κρίση.
Η ομάδα της Παρκ Γκέουν-χε τώρα γίνονται όλο και πιο ομιλητική για «προβοκάτσια του βορρά», κλαψουρίζοντας για «απειλή από τα πυρηνικά του βορρά» και «έκτακτη ανάγκη», σε μια πανούργα προσπάθεια να εκτρέψει αλλού την προσοχή του του αγανακτισμένου λαού και να παρατείνει την εξουσία της
Οι νοτιοκορεάτικες δυνάμεις μαριονέτα κάνουν μεγάλο λάθος αν υπολογίζουν ότι μπορούν να παρατείνουν τις υπόλοιπες μέρες τους, χρησιμοποιώντας την υποτιθέμενη «προβοκάτσια από το βορρά», ως μοχλό για να ξεπεράσουν την κυβερνητική τους κρίση.

Νοτιοκορεάτικο έντυπο υποστηρίζει των αγώνα των εργαζομένων των σιδηροδρόμων για την εκδίωξη της Παρκ Γκέουν-χε

Τη Δεύτερα το νοτιοκορεάτικο ηλεκτρονικό έντυπο Minjok Ilbo σε κύριο άρθρο του, δήλωσε ότι η απεργία των εργατών στους σιδηροδρόμους σε ένδειξη διαμαρτυρίας κατά της εισαγωγής του συστήματος πληρωμής των μισθών, σύμφωνα με το κομμάτι είναι σε εξέλιξη.
 
Και συνεχίζει:
 
Όταν το η αποκρατικοποίηση των σιδηροδρόμων ωθείται προς τα εμπρός από το καθεστώς της Παρκ Γκέουν-χε από την αρχή της θητείας της, ελέγχθηκε από την αιματηρή πάλη των εργαζομένων, έχει καταφύγει σε πρωτοφανή καταστολή από την συνδικαλιστική σιδηροδρόμων, σχετικά με το ως ένα αγκάθι στη σάρκα του.
 
Λόγω της οικονομικής κρίσης και την εξαθλίωση της ζωής του λαού που προκαλείται από το καθεστώς, πολλοί εργαζόμενοι έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας της χειροτέρευσης των συνθηκών εργασίας.
 
Περισσότεροι από ένα εκατομμύριο άνθρωποι σε όλη τη Νότια Κορέα εξέφρασαν τη θέλησή τους σε μια εποχή που οι δράσεις που κερδίζουν σε έκταση και δύναμη να ζητήσει την παραίτηση της Παρκ Γκέουν-χε, και την τιμωρία της Choe Sun Sil και τη διάλυση του Κόμματος Saenuri.
 

Νοτιοκορεάτες φοιτητές στις ΗΠΑ απαιτούν την παραίτηση της Παρκ Γκέουν-Χε

Πιονγκγιάνγκ, 24 Νοεμβρίου (KCNA) - 307  νοτιοκορεάτες φοιτητές του Πανεπιστημίου του Michigan των ΗΠΑ πραγματοποίησαν πορεία με κεριά στο πανεπιστήμιο στις 19 Νοεμβρίου και εξέδωσαν δήλωση σχετικά με την κατάσταση απαιτώντας την παραίτηση της Παρκ Γκέουν-χε, σύμφωνα με το νοτιοκορεατικό έντυπο Segye Ilbo.

Ομιλητές είπαν ότι στη δράση με τα κεριά συμμετείχαν άνθρωποι από όλα τα κοινωνικά στρώματα στη Νότια Κορέα απαιτώντας την παραίτηση του παρόντος καθεστώτος, ενώ καταδίκασαν την μονοπώληση της πολιτικής μονοπώληση από το καθεστώς της Πάρκ που θέτει τη νοτιοκορεάτικη κοινωνία στο χάος.

Πριν από αυτό, νοτιοκορεάτες φοιτητές από περισσότερα από 40 πανεπιστήμια των ΗΠΑ συμμετείχαν στην εκστρατεία για την έκδοση δήλωση σχετικά με την κατάσταση απαιτώντας την παραίτηση του καθεστώτος της Παρκ. -0-

Κορέατες που σπουδάζουν στο εξωτερικό ζητάνε την παραίτηση της Παρκ Γκέουν-χε

Πιονγκγιάνγκ, 27 Νοεμβρίου (KCNA) - Περισσότεροι από 1.000 κορεάτες σπουδαστές του εξωτερικού που εργάζονται στις ΗΠΑ, την Ιαπωνία, τη Βρετανία και σε άλλα μέρη του κόσμου, εξέδωσαν κοινή δήλωση απαιτώντας την άμεση παραίτηση της προδότισσας Παρκ Γκέουν-χε στις 25 Νοεμβρίου, σύμφωνα με την την νοτιοκορεατική ηλεκτρονική εφημερίδα Thongil News.Η Παρκ παρέδωσε την εξουσία και το καθήκον του "προέδρου" σε μια πολίτη την Choe Sun Sil, που σημαίνει παραβίαση του «συντάγματος», ανέφερε η δήλωση, προσθέτοντας ότι η Παρκ που συγκέντρωσε παράνομα κεφάλαια ύψους 80 δισ κέρδισε από μεγάλες επιχειρήσεις στις συνεργασίες με την Choe, ένα σοβαρό κυβερνητικό σκάνδαλο.Η δήλωση συνεχίζει:Η Παρκ φιμώνει και τα μέσα ενημέρωσης, κινητοποιώντας διάφορα όργανα εξουσίας και ελέγχονται , μια σοβαρή παράνομη πράξη παραβιάζει τη θεμελιώδη τάξη και το σύστημα της δημοκρατίας.Η αλήθεια πίσω από την καταστροφή του πλοίου Sewol δεν έχει ακόμη διερευνηθεί και το καθεστώς έχει συναφθεί ακόμη συμφωνία για την προστασία των στρατιωτικών υπηρεσιών πληροφοριών με την ιαπωνική κυβέρνηση, δεν είναι ικανοποιημένοι με την ταπεινωτική συμφωνία σχετικά με το θέμα της σεξουαλικής δουλείας. Επιπλέον, η εισαγωγή τον βιβλίων ιστορίας ελεγχόμενων από την κυβέρνηση και η ανάπτυξη THAAD μονομερώς προωθείται.

Αυτό οφείλεται στη συνωμοσία που αφορούν την Παρκ, το νοτιοκορεατικό καθεστώς και το κόμμα "Saenuri", μεγιστάνες και συντηρητικά μέσα.

Η δήλωση ζήτησε από την Παρκ να παραιτηθεί αμέσως και το σκάνδαλο να ερευνηθεί πλήρως και όσους εμπλέκονται σε αυτό να τιμωρείται αυστηρά.

Τόνισε ότι η υπόθεση της Παρκ Γκέουν-χε-Κόε Sun Sil θα πρέπει να αποτελέσει ευκαιρία για τη μεταρρύθμιση την πολιτική και την κοινωνία της Νότιας Κορέας. -0-

Δεν υπάρχουν σχόλια: