Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2016

ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ!

kyklofories
Τα ακόλουθα είναι διαθέσιμα από την Κίνηση για Ανασύνταξη του ΚΚΕ 1918-55

- Σοσιαλισμός του 21ου αιώνα: Νέα Θεωρητικοποίηση Παλιών Αντι-Μαρξιστικών Ιδεών. Τιμή:5 2 ευρώ [ΠΡΟΣΦΟΡΑ!]

- Ι.Β. Στάλιν: Τροτσκισμός ή Λενινισμός. Τιμή: 3 ευρώ. Διατίθεται και ηλεκτρονικά δωρεάν.

- Πρόγραμμα του ΚΚΕ (Σχέδιο) του 1954. Τιμή: 3 ευρώ

- Καταστατικό του ΚΚΕ του 1945. Τιμή: 2 ευρώ

- Ε. Χότζα: "Το μαρξιστικό-λενινιστικό κίνημα και η παγκόσμια κρίση του καπιταλισμού". Τιμή: 3 ευρώ

- Άρθρα στο "Ριζοσπάστη" και στην "Κομμουνιστική Επιθεώρηση" (1924-1947) ενάντια στον αντεπαναστατικό τροτσκισμό. Τιμή: 5 ευρώ

***

Για τη δράση ανάμεσα στις γυναίκες

Το 2014 συμπληρώθηκαν 20 χρόνια από την ίδρυση της Διεθνούς Σύσκεψης των μαρξιστικών-λενινιστικών Κομμάτων και Οργανώσεων (ICMLPO).  Με αφορμή αυτή την επέτειο, κομμουνιστές απ' όλο τον κόσμο συναντήθηκαν στην Τουρκία. Στη συνάντηση αυτή, στην οποία συμμετείχε και η «ΚΙΝΗΣΗ για ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ του ΚΚΕ 1918-55» βγήκε μια κοινή διακήρυξη η οποία αναφέρει χαρακτηριστικά:
«Εμείς, τα μαρξιστικά-λενινιστικά Κόμματα και Οργανώσεις όλου του κόσμου, που συμμετέχουμε στη διεθνή Σύσκεψη των μαρξιστικών-λενινιστικών Κομμάτων και Οργανώσεων, καλούμε, με την ευκαιρία της 20ης επετείου της διεθνούς Οργάνωσης, την εργατική τάξη του κόσμου και τους καταπιεσμένους λαούς να ενωθούν απέναντι στη διεθνή μπουρζουαζία και τον ιμπεριαλισμό και να δυναμώσουν εκ νέου την πάλη για την ελευθερία.
Ο κόσμος, που διαιρείται σε εκμεταλλευτές και εκμεταλλευόμενες μάζες, σε ιμπεριαλιστές κυρίους και εκμεταλλευόμενες μάζες, βαδίζει σε μια νέα περίοδο ανατροπών και επαναστάσεων.
Ο καπιταλισμός, που δεν έχει τίποτε να προσφέρει στις εκμεταλλευόμενες μάζες, έχει περισσότερο από πότε πριν στην ιστορία ωριμάσει τις προϋποθέσεις για το σοσιαλισμό. Μπορεί κανείς να μιλήσει για την ωριμότητα της εργατικής τάξης τόσο σε ποσοτική όσο και ποιοτική κατεύθυνση. Η εργατική τάξη και οι εργαζόμενοι σταθεροποιούν ολοένα και παραπέρα τις θέσεις τους, δυναμώνοντας τις Οργανώσεις τους σε πολυάριθμες χώρες και βγάζοντας τα διδάγματα από την ίδια τους την πείρα τόσο στον συνδικαλιστικό όσο και στον πολιτικό τομέα της πάλης, πρώτα απ’ όλα απ’ τους μαζικούς αγώνες σε πολλές χώρες.
Ακόμα και αν τους στέρησαν τις επαναστάσεις σε χώρες όπως η Τυνησία και η Αίγυπτος, παρόλο που ήταν επικεφαλής τους , το μέλλον ανήκει στην εργατική τάξη και στους εργάτες του κόσμου που συγκεντρώνουν μια ουσιαστική πείρα για να προχωρήσουν παραπέρα.
Πρέπει να ξέρουμε ότι οι κατακτήσεις και η πείρα των μεγάλων επαναστατικών κυμάτων και των εθνικών και κοινωνικών αγώνων όλων των χωρών του κόσμου αποδεικνύουν, ότι εμείς μπορούμε εκ νέου να βαδίσουμε σε μια νίκη, και αυτή τη φορά με περισσότερη δύναμη και σε μεγαλύτερη έκταση. Οι αγώνες μας για την εθνική και κοινωνική απελευθέρωση παίρνουν κάθε φορά ιδιαίτερες μορφές και ανάλογα με τη χώρα ακολουθούν διαφορετικούς δρόμους, παίρνουν ως προς το περιεχόμενο διεθνή χαρακτήρα και αποτελούν τμήματα του ενιαίου προτσές της παγκόσμιας προλεταριακής επανάστασης.
Αυτό επιβάλλει σε μας την ευθύνη να δυναμώσουμε την ενότητα και την οργάνωση σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.
Ο σοσιαλισμός θα νικήσει!  Ζήτω ο διεθνισμός!  Προλετάριοι όλων των χωρών και καταπιεσμένοι λαοί ενωθείτε!»
Μια από τις σημαντικότερες παρακαταθήκες αυτής της συνάντησης είναι το κείμενο αυτής της έκδοσης και το οποίο εγκρίθηκε από 21 κόμματα και οργανώσεις που συμμετείχαν στην 20η 
Ολομέλεια του ICMLPO.
* Η απόφαση της Διεθνούς Σύσκεψης των μαρξιστικών-λενινιστικών Κομμάτων και Οργανώσεων για τη δράση στις γυναίκες δημοσιεύτηκε στα ελληνικά για πρώτη φορά στην εφημερίδα ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ αρ. φυλ. 426 Β (Σεπτέμβρης 2016)

***

ΛΕΝΙΝ-ΣΤΑΛΙΝ: Για τη Μεγάλη Οχτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση

Κυκλοφορεί από την Κίνηση για Ανασύνταξη του ΚΚΕ 1918-55 μπροσούρα με τίτλο "ΛΕΝΙΝ-ΣΤΑΛΙΝ: Για τη Μεγάλη Οχτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση".

Πλησιάζοντας προς τα 100χρονα της Μεγάλης Οχτωβριανής Επανάστασης αναδημοσιεύονται, σ’ αυτή τη μικρή μπροσούρα, με απόφαση της τελευταίας (Δανία, Οχτώβρης 2016) Διεθνούς Διάσκεψης των Μαρξιστικών-Λενινιστικών Κομμάτων και Οργανώσεων (CIPOML), δυο σχετικά άρθρα, ένα του ΛΕΝΙΝ: «Η τέταρτη επέτειος της Οκτωβριανής Επανάστασης» και ένα του ΣΤΑΛΙΝ: «Ο διεθνιστικός χαρακτήρας της Οκτωβριανής Επανάστασης».
***




***

- Αντώνη Αγγελούλη (Βρατσάνου): Βροντάει ο Όλυμπος. Τιμή: 5 ευρώ
 

- Νίκανδρου Κεπέση: Μαρξισμός-Λενινισμός και Προλεταριακός Διεθνισμός. Τιμή: 2 ευρώ
 

- Νίκου Ζαχαριάδη: Συλλογή Έργων. Τιμή: 20 ευρώ
 

- 3η Συνδιάσκεψη του ΚΚΕ (10-14/10/1950). Τιμή: 15 ευρώ 



 


- Δημήτρη Βάγια «ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΡΙΑΜΒΟ στην ΠΡΟΔΟΣΙΑ, στην ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ και ΜΕΤΑ ΤΙ;» ΤΟΜΟΣ Α' Τιμή: 30 ευρώ


- Δημήτρη Βάγια «ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΡΙΑΜΒΟ στην ΠΡΟΔΟΣΙΑ, στην ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ και ΜΕΤΑ ΤΙ;» ΤΟΜΟΣ Β' Τιμή: 30 ευρώ

- Ντίνος Ροζάκης: ΣΑΡΑΝΤΑΧΡΟΝΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΑΫΓΕΤΟΣ – ΓΡΑΜΜΟΣ - ΤΑΣΚΕΝΔΗ 1936-1976

- Ηλία Μεταλλίδη: Θυμόμαστε, διδασκόμαστε, προχωράμε!

***

Επίσης είναι διαθέσιμες οι ηλεκτρονικές εκδόσεις σε DVD:

1. «Με σημαία το μαρξισμό-λενινισμό-σταλινισμό». Στο dvd, μεταξύ άλλων, περιέχονται και όλα τα φύλλα της εφημερίδας «Φωνή της Αλήθειας», οι αφίσες και οι εκδόσεις της ΟΚΜΛΕ, κείμενα της ΟΕΜΛ Ελβετίας, όλα τα τεύχη του περιοδικού «Νέα Γενιά - Νέα περίοδος», κ.α.

2. «Ανασύνταξη (1996-2015)». ΝΕΑ ΕΚΔΟΣΗ! 

3. «Επανάσταση» Στο dvd υπάρχουν όλα τα φύλλα (1982-1992), Σύνολο 888 σελίδες μεγάλου μεγέθους.

4. «Άπαντα Στάλιν» Περισσότερες πληροφορίες...


5. Έργα Νίκου Ζαχαριάδη Πληροφορίες…

***

Παραγγελίες μπορούν να γίνονται μέσω email στη διεύθυνση anasintaxi@yahoo.com. Η παράδοση γίνεται με αντικαταβολή (+ΕΞΟΔΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ).
Παρακαλούμε στο email να περιλαμβάνεται όνομα, επώνυμο, διεύθυνση (με ταχ. κώδικα) και, αν είναι δυνατόν, και ένα τηλέφωνο για συνεννόηση.   

Δεν υπάρχουν σχόλια: