Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2017

Καταδικάστε το καθεστώς της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν για τις απόπειρές του να φυλακίσει ξανά τον Ρεζά Σαχάμπι!

Αγαπητοί σύντροφοι,
Οι αρχές της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν ασκούν πίεση στον Ρεζά Σαχάμπι, μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Συνδικάτου Εργατών της Τεχεράνης και της Εταιρίας Προαστιακών Λεωφορείων, ώστε να παρουσιαστεί στις αρχές των φυλακών Εβίν. Ο Ρεζά Σαχάμπι συνελλήφθει τον Ιούνιο του 2010 για τις συνδικαλιστικές του δραστηριότητες. Το Ισλαμικό Επαναστατικό Δικαστήριο ψευδώς των κατηγόρησε για “Προπαγάνδα κατά του Κράτους” και “δράση ενάντια στην εθνική ασφάλεια” τον Απρίλιο του 2012 και τον καταδίκασε σε εξαετή φυλάκιση και του απαγόρευσε για 5 χρόνια την συμμετοχή σε οποιαδήποτε συνδικαλιστική δραστηριότητα.
Ο Ρεζά Σαχάμπι υπέστη σφοδρή κακομεταχείριση από τις αρχές των φυλακών. Κατά την διάρκεια της σύλληψης και ανάκρισης του, δέχθηκε άγριο ξυλοδαρμό και έμεινε για πολλούς μήνες σε απομόνωση. Ως αποτέλεσμα, η υγεία του γρήγορα χειροτέρεψε στην φυλακή και ανέπτυξε πόνους στον λαιμό και την πλάτη του καθώς και μούδιασμα στο πόδι και το χέρι του. Παρόλο που οι ιατρικές εξετάσεις έδειξαν ότι χρειαζόταν χειρουργείο στην σπονδυλικής στήλη, οι αρχές των φυλακών δεν του προσέφεραν άμεση ιατρική φροντίδα εκτός της φυλακής. Ο Ρεζά Σαχάμπι προχώρησε σε πολλές απεργίες πείνας ως διαμαρτυρία για την κακομεταχείριση των εργατών συνδικαλιστών και των πολιτικών κρατουμένων. Ως αποτέλεσμα εσωτερικών και διεθνών πιέσεων, το Γραφείο του Ισλαμιστή Κατήγορου, έδωσε στον Σαχάμπι ιατρική άδεια τον Ιανουάριο του 2013 αλλά αναγκάστηκε να γυρίσει στην φυλακή τον Απρίλιο του ίδιου έτους. Ο Ρεζά Σαχάμπι υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση της σπονδυλικής στήλης και υποφέρει από διαρκείς πόνους του λαιμού και της πλάτης. Ολοκλήρωσε την μειωμένη ποινή φυλάκισης του τον Μάιο του 2015.
Το καθεστώς της Ισλαμικής Δημοκρατίας προσπαθεί να φυλακίσει εκ νέου τον Ρεζά Σαχάμπι στην διαβόητη φυλακή Εβίν, με την κατηγορία ότι μέρος της ιατρικής άδειας του δεν είχε συμφωνηθεί.
Αγαπητοί Σύντροφοι.
Το καπιταλιστικό καθεστώς της Ισλαμικής Δημοκρατίας φοβάται την ίδρυση ανεξάρτητων εργατικών οργανώσεων. Το Ισλαμικό καθεστώς βλέπει το τέλος της παρασιτικής του ζωής να πλησιάζει όταν η εργατική τάξη και ο λαός συσπειρώνονται και προσπαθεί να καταπνίξει κάθε απόπειρα για την ίδρυση ανεξάρτητων και δημοκρατικών εργατικών οργανώσεων. Συλλαμβάνει και κατηγορεί συνδικαλιστές για συνομωσία κατά της “εθνικής ασφάλειας”. Ο αγώνας όμως για την σύσταση εργατικών συνδικάτων έχει μακρά ιστορία στο Ιράν και οι συλλήψεις και φυλακίσεις ακτιβιστών από το καθεστώς του Σάχη και της Ισλαμικής Δημοκρατίας είναι ανήμπορες να σταματήσουν αυτόν τον αγώνα. Με την εντατικοποίηση του αγώνα τους κατά της Ισλαμικής Δημοκρατίας, οι εργάτες θα επιβάλουν την θέληση τους στο καθεστώς.
Το Εργατικό Κόμμα του Ιράν (Toufan) καταδικάζει έντονα την σύλληψη, την κακομεταχείριση, τις πιέσεις, τις απειλές, τα βασανιστήρια και την φυλάκιση του Ρεζά Σαχάμπι και όλων των εργατών αγωνιστών. Απαιτούμε την άμεση και άνευ όρων αποφυλάκιση όλων των πολιτικών κρατούμενων. Καλούμε τα αδελφά Κόμματα και τις Οργανώσεις, τις δημοκρατικές και προοδευτικές δυνάμεις, εργάτες- ακτιβιστές καί όσους αγαπούν την ελευθερία να καταδικάσουν το καπιταλιστικό καθεστώς της Ισλαμικής Δημοκρατίας για τις απόπειρες του να φυλακίσει ξανά τον Ρεζά Σαχάμπι καθώς και για άλλα εγκλήματα. Ζητούμε από τους συντρόφους να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στους αγώνες των εργατών του Ιράν και να απαιτήσουν την άμεση και άνευ όρων αποφυλάκιση όλων των φυλακισμένων εργατών-αγωνιστών και των πολιτικών κρατουμένων.

Ντροπή στο Καθεστώς της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν!
Ελευθερώστε όλους τους φυλακισμένους εργάτες-αγωνιστές άμεσα και άνευ όρων!
Ζήτω οι αγώνες των εργατών του Ιράν!
 


Το Κόμμα Εργασίας του Ιράν (Toufan)
11 Φεβρουαρίου 2017
www.Toufan.org
Toufan@toufan.org

Δεν υπάρχουν σχόλια: