Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2017

ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ! Νίκανδρου Κεπέση: Μαρξισμός-Λενινισμός και Προλεταριακός Διεθνισμός

Το εξαιρετικό έργο του Νίκανδρου Κεπέση "Μαρξισμός-Λενινισμός και Προλεταριακός Διεθνισμός" αφιερωμένο στη μνήμη του ηγέτη του ΚΚΕ Νίκου Ζαχαριάδη που δολοφονήθηκε από τη χρουστσοφική ηγεσία στις παγωμένες στέπες της Σιβηρίας κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες είναι διαθέσιμο από την Κίνηση για Ανασύνταξη του ΚΚΕ 1918-55 στην τιμή των 2 ευρώ.

Στο βιβλίο περιγράφεται με γλαφυρό τρόπο η συμβολή των ντόπιων και ξένων ρεβιζιονιστών στην δολοφονία του Νίκου Ζαχαριάδη ενώ δημοσιεύεται και για πρώτη φορά η μαρτυρία του σ. Βασίλη Παπασωτηρίου από τη συνάντηση που είχε με την Α. Παπαρήγα στη Μόσχα πριν την συνάντηση της αντιπροσωπίας του "Κ"ΚΕ με τον Μ. Γκορμπατσώφ.
Ο Νίκανδρος Κεπέσης μέσα από τι βιβλίο του εξηγεί τη διαδρομή που οδήγησε από τον Χρουτσώφ στον Γκορμπατσώφ και περιγράφει τη στάση των ηγεσιών του "Κ"ΚΕ πάνω σε αυτό το ζήτημα.

 ***

Παραγγελίες μπορούν να γίνονται μέσω email στη διεύθυνση anasintaxi@yahoo.com. Η παράδοση γίνεται με αντικαταβολή (+ΕΞΟΔΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ).

Παρακαλούμε στο email να περιλαμβάνεται όνομα, επώνυμο, διεύθυνση (με ταχ. κώδικα) και, αν είναι δυνατόν, και ένα τηλέφωνο για συνεννόηση.

***

ΝΙΚΑΝΔΡΟΣ ΚΕΠΕΣΗΣ: Πήρε μέρος στους πολέμους 1940-41, σαν έφεδρος Ανθυπολοχαγός. Ρίχτηκε απ’ τους πρώτους στον αγώνα ενάντια στους κατακτητές. Αναδείχτηκε σε καπετάνιο του 6ου ανεξάρτητου Συντάγματος ΕΛΑΣ Πειραιά.

Έγινε μέλος της ΟΚΝΕ (μαθητής) το 1930 και το 1936 μέλος του ΚΚΕ.

Το 1944 έγινε μέλος της Γραμματείας της ΚΟ Πειραιά και το 1946 Β΄ Γραμματέας της ΚΟ Αθήνας. Το 1950 όντας φυλακή, εκλέχτηκε από τη Γ΄ Συνδιάσκεψη μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ. Επανεκλέχτηκε από όλα μέχρι και το 11ο Συνέδριο.

Για την πατριωτική και κομματική του δράση διώχτηκε σκληρά. Κλείστηκε σε φυλακές και στρατόπεδα συγκέντρωσης 22 σχεδόν χρόνια.

Για την δράση του στην κατοχή και ειδικότερα τη συμβολή του στις μάχες 12-13 Οκτώβρη 1944, τιμήθηκε με κομματικό έπαινο και προήχθηκε σε Αντισυνταγματάρχη της ΠΕΕΑ. Υπήρξε βουλευτής του ΚΚΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: