Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2017

Επίθεση ναζι-φασιστών της Χ.Α. σε Δημοτικό σχολείο στο Πέραμα

Χρέος μας η Ανασύνταξη του Επαναστατικού Κομμουνιστικού Κόμματος που θα τους τσακίσει

Την Τρίτη 17 Ιανουαρίου ομάδα 20 ναζιστών - τραμπούκων μελών της εγκληματικής οργάνωσης Χ.Α. (Λουκμάν, Φύσσας, κλπ.) με επικεφαλής τον υπόδικο βουλευτή Γ. Λαγό (ο οποίος έχει αποφυλακιστεί με περιοριστικούς όρους) εισέβαλε στο Α' Δημοτικό Σχολείο Νέου Ικονίου, στο Πέραμα, με σκοπό τον εκφοβισμό και τον ξυλοδαρμό των δασκάλων και των παρευρισκόμενων γονιών. Κύριος στόχος των ναζιστών ήταν η αποτροπή και παρεμπόδιση φοίτησης παιδιών μεταναστών στο συγκεκριμένο σχολείο.
Η αστυνομία αν και παρούσα στο περιστατικό επέλεξε να μην εμπλακεί, αφήνοντας ελεύθερο το πεδίο στους Χρυσαυγίτες να δράσουν, όπως έχει κάνει πάμπολλες φορές στο παρελθόν. Η ΕΔΕ που διατάχθηκε, όπως και άλλες που διενεργήθηκαν παλαιότερα, έχει σκοπό μόνο να συγκαλύψει και όχι να απομονώσει τους φασιστικούς θύλακες εντός των δυνάμεων καταστολής.

Χαρακτηριστικό είναι το στιγμιότυπο που καταγράφηκε από τηλεοπτικό σταθμό που δείχνει τον υπόδικο ναζι-φασίστα Γ. Λαγό να απευθύνεται σε αστυνομικό με τρόπο που φανερώνει ότι γνωρίζονται πολύ καλά: «Κώστα, ρε γαμώτο τι έπαθες σήμερα».
Γ. Λαγός στο 1:04
Το θράσος των υπόδικων ΧΑτων είναι απύθμενο, αν λάβουμε υπόψη α) τη δίκη που βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή την περίοδο, αλλά κυρίως β) ότι η επίθεση έλαβε χώρα ανήμερα της δολοφονίας του 27χρονου μετανάστη Σαχτζάτ Λουκμάν στα Πετράλωνα στις 17 Ιανουαρίου 2013 από τους Χρυσαυγίτες Δ. Λιακόπουλο και Χ. Στεργιόπουλο, οι οποίοι καταδικάστηκαν σε ισόβια κάθειρξη χωρίς να τους αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό.
Το Υπουργείο Παιδείας εξέδωσε ανακοίνωση καταδίκης των μελών της ΧΑ και βίντεο με αμοντάριστα πλάνα που δείχνουν τους ξυλοδαρμούς από τους ναζιστές. Όμως, η ανακοίνωση αυτή καθεαυτή, έχει μικρή αξία μπροστά στο ξέπλυμα και τη συνεργασία στην οποία επιδίδεται η κυβέρνηση και όλα τα κοινοβουλευτικά πολιτικά κόμματα με τη ναζι-φασιστική ΧΑ, ακολουθώντας τις οδηγίες της ντόπιας Αστικής τάξης και των ιμπεριαλιστών.


Η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Περάματος σε ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει:
«(...) Καλούμε τους γονείς να μην αποπροσανατολιστούν από ρατσιστικές και φασιστικές φωνές που βάζουν στο στόχαστρο μικρά παιδιά και κυνηγημένους ανθρώπους, αθωώνοντας τον ένοχο για το φαινόμενο της προσφυγιάς και της μετανάστευσης, αλλά και για τη ζωή μας σήμερα. Στα σχολεία μας και στα σπίτια μας δεν υπάρχει χώρος για ρατσισμό και ξενοφοβία. (...)»
Αποφάσεις - καταδίκης εξέδωσαν και πολλά μαθητικά 15μελή συμβούλια σε όλη τη χώρα. Σε παρέμβασή του το 15μελές του Καλλιτεχνικού Σχολείου Γέρακα αναφέρει:
«(...) Εμάς λοιπόν είναι καθήκον μας αλλά και επιθυμία μας να ταχθούμε στο πλευρό των αποκλεισμένων από αυτή τη ζωή και να το δηλώνουμε απροκάλυπτα. Δίνουμε το χέρι σε όσους πέφτουν και στεκόμαστε δίπλα σε όσους τολμούν να αντιστέκονται σε πείσμα όλων.»
Το 15μελές του 3ου ΓΕΛ Υμηττου ανάρτησε πανό όπου αναγραφόταν: «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΑ ΠΡΟΣΦΥΓΟΠΟΥΛΑ - ΕΞΩ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΠ' ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ»


Δεν υπάρχουν σχόλια: