Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2017

Ακραία πρόκληση των Χιτλερικών δολοφόνων της εγκληματικής ναζι-φασιστικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής

ΕUROKINISSI / ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ από «Εφ. Συν.»

Απέναντι στον αντιφασίστα λαό και ξεχωριστά τις μανάδες της χώρας

Βάναυση προσβολή της μνήμης του Παύλου Φύσσα

Τα χιτλερικά αποβράσματα της εγκληματικής δολοφονικής ναζι-φασιστικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής συνεχίζουν να προκαλούν μόνιμα και σε κάθε ευκαιρία τον αντιφασίστα λαό, αλλά αυτή  τη φορά προκάλεσαν ξεχωριστά και τις μανάδες της χώρας με την ακραίας αισχρότητας προκλητική κραυγή προς τη Μάγδα Φύσσα «Που είναι τώρα ο Παύλος;», προσβάλλοντας έτσι βάναυσα και με τον πιο χυδαίο τρόπο τη μνήμη του δολοφονημένου απ' τη Χ.Α. παιδιού της Παύλου Φύσσα, κατά τη διάρκεια της δίκης για την «επίθεση μηχανοκίνητου τάγματος χρυσαυγιτών με μαχαίρια και τσεκούρια στο Στέκι «Αντίπνοια» το 2008. (...) Αρχικά η δίκη διακόπηκε για να εισέλθουν απρόσκοπτα οι χρυσαυγίτες στο δικαστήριο - που μπήκαν όλοι ομαδικά και συντεταγμένα καταλαμβάνοντας όλο το αριστερό διάζωμα των εδράνων.
Αντιθέτως, ακολουθώντας τη λογική των δύο μέτρων και δύο σταθμών, παρεμποδίστηκε από την αστυνομία η είσοδος στους αντιφασίστες συγκεντρωμένους, με το πρόσχημα ότι υπάρχει πληρότητα στην αίθουσα. Μετά από έντονες διαμαρτυρίες ότι υπάρχουν πολλά κενά έδρανα, επιτράπηκε η είσοδος τμηματικά σε λίγες δεκάδες, ενώ έξω από το Εφετείο παρέμεναν πολλοί αντιφασίστες και αλληλέγγυοι, ζητώντας επιτακτικά να τους επιτραπεί να παρακολουθήσουν τη δίκη - όπως εξάλλου έχουν δικαίωμα.
«Αφήσατε τους πενήντα μαχαιροβγάλτες χρυσαυγίτες να μπουν όλοι μαζί, ανενόχλητοι χωρίς να τους ελέγξετε ατομικά, και τους αντιφασίστες δεν τους αφήνετε;» ήταν η διαμαρτυρία κάποιων από το ακροατήριο προς την αστυνομία, ενώ κατέθετε ο Παναγιώτης Δριμυλής για την επίθεση μοτοπορείας χρυσαυγιτών στο στέκι «Συνεργείο». Τα πνεύματα οξύνθηκαν όταν ο μάρτυρας από το Στέκι Αντίπνοια Ruben Rodriguez ζήτησε από την πρόεδρο να επιτρέψει την είσοδο στο ακροατήριο για να καταθέσει. Κάποιοι από το κοινό διαμαρτυρήθηκαν «διώξτε τους φασίστες για να χωρέσουμε».
Τότε οι χρυσαυγίτες σηκώθηκαν όλοι μαζί απειλητικά και επιχείρησαν να επιτεθούν στους αντιφασίστες, διασπώντας τον αστυνομικό κλοιό που τους χώριζε, ουρλιάζοντας «Αίμα Τιμή Χρυσή Αυγή», βρίζοντας και κάνοντας απειλητικές χειρονομίες. Οι αντιφασίστες απάντησαν επίσης με συνθήματα, ενώ πετάχτηκαν αντικείμενα εκατέρωθεν. Μέσα στην αίθουσα του δικαστηρίου οι χρυσαυγίτες έδειξαν το πραγματικό τους πρόσωπο, χειροδικώντας, τραμπουκίζοντας και απειλώντας, κινούμενοι επιθετικά ακόμα και εναντίον φωτορεπόρτερ που τους φωτογράφισε, ενώ συγκεκριμένος χρυσαυγίτης -που έχει καταγραφεί σε φωτογραφία και είναι εύκολη η ταυτοποίησή του από το δικαστήριο- δεν δίστασε να προσβάλλει κατάφωρα τη μνήμη του Παύλου Φύσσα, ρωτώντας προκλητικά τη μητέρα Μάγδα Φύσσα «πού είναι τώρα ο Παύλος», κάνοντάς της χυδαίες χειρονομίες.
Τα ΜΑΤ που εισέβαλαν στην αίθουσα για να επιβάλλουν την τάξη και να εμποδίσουν τη συμπλοκή
ΕUROKINISSI / ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ από «Εφ. Συν.»
χρυσαυγιτών και αντιεξουσιαστών έκαναν ακόμα χειρότερη την κατάσταση, που θύμιζε περισσότερο γηπεδική εξέδρα παρά ποινικό δικαστήριο. Σπασμένες και αναποδογυρισμένες καρέκλες και γραφεία στον προθάλαμο έξω από το Εφετείο, καπνοί -από πυροσβεστήρες που ανοίχτηκαν δημιουργώντας αποπνιχτική ατμόσφαιρα, κηλίδες αίματος στο δάπεδο- τα ΜΑΤ χτυπούσαν με τα γκλομπ τούς αντιφασίστες στο ακροατήριο ενώ οι χρυσαυγίτες τούς χειροκροτούσαν - πλαστικά μπουκάλια και ξύλα βγαλμένα από το δάπεδο ήταν η εικόνα που αντίκριζε κανείς μετά τη σύγκρουση, ενώ για αρκετή ώρα μετά τη διακοπή της δίκης η κατάσταση έξω από το Εφετείο παρέμενε τεταμένη.
Τελικά η αποχώρηση του κοινού έγινε κάτω από ισχυρή παρουσία αστυνομικών δυνάμεων, με τους χρυσαυγίτες να φεύγουν από διαφορετική έξοδο όπως πάντα, ενώ οι αντιφασίστες παρέμειναν για ένα διάστημα έξω από το Εφετείο φωνάζοντας συνθήματα.
Πάντως αποτελεί κοινή ομολογία όσων βρέθηκαν σήμερα στο Εφετείο ότι η αστυνομία επέδειξε μεροληπτική στάση υπέρ των χρυσαυγιτών, ζητώντας μέχρι και από την πρόεδρο να διακόψει τη δίκη για να εισέλθει απρόσκοπτα και χωρίς ατομικό έλεγχο όλο το ακροατήριο της Χρυσής Αυγής. Αντίθετα παρεμποδίζοντας την είσοδο στους αντιφασίστες πυροδότησαν την ένταση, προκαλώντας εύλογες διαμαρτυρίες από τους συγκεντρωμένους, οι οποίες σύντομα κλιμακώθηκαν σε φραστική αντιπαράθεση.» («Εφ. Συν.», 14/02/2017)

Μήνυση κατέθεσε η Μάγδα Φύσσα για την επίθεση που δέχτηκε. Σε ανακοίνωσή τους οι συνήγοροί της αναφέρουν:
«Κατά τα χθεσινά γεγονότα που έλαβαν χώρα στο Εφετείο Αθηνών, και αφού είχαν αποσυρθεί τα μέλη του Δικαστηρίου, η Μάγδα Φύσσα έγινε αποδέκτης υβριστικών σχολίων και απειλών, από υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής που βρισκόταν εντός της αίθουσας και ενώπιον πλήθους κόσμου και αστυνομικών δυνάμεων. Κατόπιν αυτού, προέβη σήμερα σε υποβολή μήνυσης-έγκλησης κατ’ αγνώστων και κατά παντός άλλου υπευθύνου, τόσο για τα σε βάρος της αδικήματα, όσο και για τα σχόλια που προσέβαλαν την μνήμη του γιου της, Παύλου Φύσσα.Αναμένουμε από τις αρμόδιες αρχές την ταυτοποίηση των ατόμων που τέλεσαν τις ανωτέρω παράνομες πράξεις, κατόπιν της ακριβούς περιγραφής τους, αλλά και λοιπών στοιχείων και φωτογραφικού υλικού που εκείνη εισέφερε.Επίσης, αναμένουμε από τα ΜΜΕ να επιδείξουν στο μέλλον το ίδιο ενδιαφέρον και για τα συντριπτικά στοιχεία της εγκληματικής δράσης της Χρυσής Αυγής που αναδεικνύονται σε κάθε δικάσιμο».
Τις επόμενες μέρες σε συνέντευξή της η λογοτέχνης Έρη Ρίτσου δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Είναι εξωφρενικό, απαράδεκτο. Πώς αυτοί οι άνθρωποι έχουν αφεθεί να αποθρασυνθούν σ' αυτόν τον βαθμό; Πώς όλη αυτή η κτηνωδία εκφράζεται στη Μάγδα Φύσσα, την οποία αντιμετωπίζουν σαν τέρατα; Πώς έχουν αφεθεί να γιγαντωθούν έτσι; Πώς έχουν ενισχυθεί;Είναι απίθανα πράγματα αυτά. Ξέρουμε πως ο φασισμός είναι το δεκανίκι του καπιταλισμού και πως κάθε φορά που τον χρειάζεται, τον χρησιμοποιεί. Ωραία, άσ' τον εκεί, παρακράτος, όπως ήταν τόσα χρόνια. (...)Δεν υπάρχουν αθώοι ψηφοφόροι κανενός κόμματος. Ξέρεις πια τι έχει συμβεί, το έχεις δει στην πράξη. Αν συνεχίζεις να τους υποστηρίζεις, υποστηρίζεις τις εγκληματικές πράξεις της οργάνωσης.Μπορεί να δηλώνεις πατριώτης, αλλά, είτε το παραδέχεσαι είτε όχι, είσαι φασίστας.» («Εφ. Συν.», 17/02/2017)

Δεν υπάρχουν σχόλια: