Δευτέρα 10 Απριλίου 2017

Τα εγκαίνια του Μουσείου «Νίκος Μπελογιάννης» στην Αμαλιάδα και η ακραία αστική καπηλεία των αγώνων του απ’ τους χρουστσοφικούς σοσιαλδημοκράτες Τσίπρα-Κουτσούμπα

Στις 27 Μάρτη (Δευτέρα) το μεσημέρι, εγκαινιάστηκε το Μουσείο «Νίκος Μπελογιάννης» υπό την αιγίδα του Δήμου Ήλιδας –Βουλής με τη συμμετοχή χιλιάδων αντιφασιστών, αριστερών και κομμουνιστών από διάφορα μέρη αλλά πολλών κατοίκων της γενέτειράς του Αμαλιάδας.
Την εκδήλωση άνοιξε ο Δήμαρχος Ήλιδας, Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, που χαρακτήρισε τη μόνιμη έκθεση «μνημείο της πάλης ενάντια στον φασισμό και σύμβολο αντίστασης σε κάθε κατακτητή» και στη συνέχεια πήραν το λόγο τα «ηρωικά εγγονάκια» του αποστάτη αρχιπροδότη και πράκτορα του διεθνούς ιμπεριαλισμού Νικήτα Χρουστσόφ, σοσιαλδημοκράτες Δ.Κουτσούμπας–Ν.Βούτσης–Α.Τσίπρας, ενώ ο δήμαρχος διάβασε μήνυμα του γιού του Νίκου Μπελογιάννη, που δεν παραβρέθηκε στη συγκέντρωση, στο οποίο, μεταξύ άλλων, αναφέρονταν: «Στην Αμαλιάδα σήμερα, στο πρόσωπο ενός αγωνιστή τιμούμε όλους εκείνους που όρθωσαν το ανάστημά τους απέναντι στις γερμανικές ερπύστριες και απέναντι στην αμερικανική πολεμική μηχανή. Ευτυχώς που δεν ζουν πια να δουν την υποδούλωση να έρχεται από το παράθυρο, μέσω των τραπεζών και των δανείων. Ακριβώς έτσι περιγράφεται αυτή η υποδούλωση από καταβολής ελληνικού κράτους στο βιβλίου του Νίκου Μπελογιάννη «Το ξένο κεφάλαιο στην Ελλάδα», όπου προτεινόταν και ένα μοντέλο ανάπτυξης στην κατεύθυνση της εθνικής ανεξαρτησίας».
Οι ομιλίες των αντισταλινικών-αντιζαχαριαδικών, λακέδων του ντόπιου κεφαλαίου και του ιμπεριαλισμού, Κουτσούμπα-Τσίπρα εκτός των «αντιφασιστικών» αναφορών (και σ’ αυτό το ζήτημα ασυνεπείς και οι δυο) κινήθηκαν στη γνωστή γραμμή της πιο ακραίας αντιδραστικής καπηλείας και υποκρισίας, δηλ. την αστική γραμμή «οικειοποίησης» (όπως και ο γιός) των αγώνων του επαναστάτη κομμουνιστή Νίκου Μπελογιάννη, ηγετικού στελέχους και μέλος της ΚΕ του επαναστατικού ΚΚΕ 1918-‘55, ήρωα της εργατικής τάξης και του λαού μας – αστική γραμμή καπηλείας που αποτελεί άμεσα και ευθέως βάναυση και προκλητικότατη προσβολή της μνήμης του μα και κραυγαλέα διαστρέβλωση της ιστορικής πραγματικότητας της τότε ιστορικής περιόδου.
Και αποτελεί ακραία αστική ρεφορμιστική καπηλεία και άφθαστη υποκρισία, επειδή και τα δυο ρεφορμιστικά αστικά κόμματα «Κ»ΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ αλλά και τα χρουστσοφικά ρετάλια τους, ΝΑΡ-ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΛΑΕ και τα όποια άλλα «ορφανά» του αποστάτη σοσιαλδημοκράτη Χαρ.Φλωράκη (και ΔΟΛΟΦΟΝΟΥ του Νίκου Ζαχαριάδη) ΔΕΝ έχουν καμία απολύτως σχέση με το παλιό επαναστατικό – που διέλυσε με την ωμή επέμβασή της η ρεβιζιονιστική κλίκα των Χρουστσοφ-Μπέζνιεφ οριστικά στην παρασυναγωγή της διαβόητης «6ης Ολομέλειας» (Μάρτης 1956) – σταλινικό ζαχαριαδικό ΚΚΕ με γραμματέα το ΝΙΚΟ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ, ούτε ιδεολογικά, ούτε πολιτικά, ούτε οργανωτικά, την επαναστατική γραμμή του οποίου εκπροσώπησε και εφάρμοσε ο Νίκος Μπελογιάννης, ΚΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ γι’ αυτήν εκτελέστηκε απ’ την από γεννησιμιού της ξενόδουλη αντιδραστική μεγαλοαστική τάξη, το Παλάτι, τους αμερικανούς ιμπεριαλιστές και τα υποτακτικά κόμματά τους και την κυβέρνηση Πλαστήρα.
Πιο συγκεκριμένα τα σημερινά ρεφορμιστικά κόμματα («Κ»ΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ) ΔΕΝ έχουν καμία σχέση με το παλιό επαναστατικό ΚΚΕ, επειδή:
  • Το μεν επαναστατικό σταλινικό-ζαχαριαδικό ΚΚΕ 1918-’55 καθοδηγούνταν απ’ τον επαναστατικό μαρξισμό, δηλ. το λενινισμό-σταλινισμό, την επαναστατική γραμμή των ΚΟΜΙΝΤΕΡΝ-ΚΟΜΙΝΦΟΡΜ τόσο στα ζητήματα της Προλεταριακής Επανάστασης όσο και σ’ εκείνα του Σοσιαλισμού-Κομμουνισμού, ενώ, ΑΝΤΙΘΕΤΑ, το νέο, ευθύς εξαρχής αστικό, σοσιαλδημοκρατικού τύπου «Κ»ΚΕ (’56) και μετά τη διάσπασή του στα δυο, το 1968 (12η Ολομέλεια), καθοδηγούνται απ’ το αντεπαναστατικό ρεύμα του χρουστσοφικού ρεβιζιονισμού (=παραλλαγή της αστικής ιδεολογίας) σ’ όλα ανεξαιρέτως τα ζητήματα του εργατικού και κομμουνιστικού κινήματος (θεωρητικά-πρακτικά).
  • Τα «Προγράμματα» και των δυο («Κ»ΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ) είναι ρεφορμιστικά αστικά, τύπου της παλιάς προδοτικής σοσιαλδημοκρατίας και πιστά αντίγραφα (με φραστικές μόνο διαφορές) του 20ου σοσιαλδημοκρατικού Συνεδρίου του ΚΚΣΕ (Φλεβάρης 1956) και ΔΕΝ θίγουν καθόλου ούτε στο παραμικρό τις βάσεις του καπιταλισμού («ειρηνικός κοινοβουλευτικός δρόμος», διατήρηση του αστικού κράτους, κλπ.) μα ούτε την ιμπεριαλιστική εξάρτηση της χώρας (μέσα στην ΕΕ-ΕΥΡΩ).
  • Έχουν και τα δυο μια αντιμαρξιστική αστική αντίληψη του «Σοσιαλισμού», προβάλλουν και διατηρούν ακόμα τη θέση ότι ΚΑΙ μετά το 1953 ως το 1990 υπήρχε ΤΑΧΑ «Σοσιαλισμός» στη Σοβιετική Ένωση και τις άλλες χώρες της ανατολικής Ευρώπης δηλ. προβάλλουν και προπαγανδίζουν ως «Σοσιαλισμό» τον παλινορθωμένο καπιταλισμό της χρουστσο-μπρεζνιεφο-γκορμπατσοφικής περιόδου (1953-1990).
  • Τέλος, και τα δυο ρεφορμιστικά κόμματα («Κ»ΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ) μεταμορφώνουν τον επαναστάτη κομμουνιστή ΝΙΚΟ ΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗ σ’ έναν αστό χρουστσοφικό σοσιαλδημοκράτη δηλ. έναν ΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗ «κομμένο και ραμμένο» στα ρεφορμιστικά μέτρα τους και εντελώς ακίνδυνο για την κυρίαρχη ξενόδουλη αντιδραστική αστική τάξη και τους ιμπεριαλιστές, όπως τον παρουσίασαν στις ρεφορμιστικές ομιλίες τους στη συγκέντρωση της Αμαλιάδα οι Κουτσούμπας-Τσίπρας.

Όσο για το κεντρικό αλλά ακραία παραπλανητικό πανό του «Κ»ΚΕ στη συγκέντρωση της Αμαλιάδας (και «Ρ» 28/3/2017, σελ.7): «Το ΚΚΕ γεννά Μπελογιάννηδες, μπροστάρηδες στον αγώνα και σήμερα για τη λαϊκή εξουσία, το σοσιαλισμό», ας σημειωθεί για τους νεότερους, πως: ΜΟΝΟ το παλιό επαναστατικό σταλινικό-ζαχαριαδικό ΚΚΕ με γραμματέα το ΝΙΚΟ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ διαπαιδαγώγησε και γέννησε χιλιάδες «Μπελογιάννηδες», ΑΝΤΙΘΕΤΑ, το νέο ρεφορμιστικό σοσιαλδημοκρατικό «Κ»ΚΕ (’56) των ΚΟΛΙΓΙΑΝΝΗ-ΠΑΡΤΣΑΛΙΔΗ-ΦΛΩΡΑΚΗ, κλπ. έβγαλε ΜΟΝΟ: Πάγκαλους, Λοβέρδους, Δαμανάκηδες, Στουρνάρηδες, Ανδρουλάκηδες, κλπ. με πιο ακραίες περιπτώσεις τους Λαζαρίδηδες (σύμβουλος του φασίστα Σαμαρά), Θεοδωρικάκους (τωρινός σύμβουλος Κυριάκου Μητσοτάκη), και ακόμα χειρότερα Κύρτσους (τώρα ΝΔ) που κατέληξε στους Ναζι-φασίστες του Γ.Καρατζαφέρη, και «Αρσένιους» που κατέληξε στο Άγιον Όρος (το γνωστό δίδυμο των μεγάλο απατεώνων «Εφραίμ-Αρσένιου»), κλπ.κλπ. και πολλές άλλες εκατοντάδες που επανδρώνουν τα αστικά ΜΜΕ και το αστικό κράτος.
Τέλος, τα ανόητα γελοία ψεύδη και οι ρεφορμιστικές φλυαρίες προδοτών ρεφορμιστών τύπου Παπαρήγα («το ‘52 τέλειωσε ο Μπελογιάννης, αλλά το ΚΚΕ υπάρχει» «Ρ» 29/3/2017, σελ. 8), του Θ.Παφίλη για «σφυροδρέπανο στο Ράιχσταγκ» και «νίκη του Κόκκινου Στρατού»( «Ρ» 29/3/2017, σελ. 8) και του Σ.Βαρδαλή στη Βουλή («η ήττα του φασισμού από τον Κόκκινο Στρατό» «Ρ» 29/3/2017, σελ. 8), ας γνωρίζουν οι νεότεροι: ο ΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗΣ δεν υπόγραψε ΠΟΤΕ δηλώσεις μετανοίας, ως μέλος του επαναστατικού ΚΚΕ, αλλά πήγε περήφανα στο εκτελεστικό απόσπασμα, ενώ το σοσιαλδημοκρατικό κόμμα των Χ.Φλωράκη-Α.Παπαρήγα-Δ.Κουτσούμπα ΥΠΟΓΡΑΨΕ «φαρδιά-πλατιά» δήλωση ΥΠΟΤΑΓΗΣ στο ντόπιο κεφάλαιο το 1974: «αι αρχαί του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος αντιτίθενται προς πάσαν ενέργειαν σκοπούσαν εις την βία κατάληψιν της εξουσίας ή την ανατροπή του Ελεύθερού Δημοκρατικού Πολιτεύματος» (Αθήναι τη 2 Οκτωβρίου 1974, ο Δηλών Χ.Φλωράκης) και επιπλέον συνεργάστηκαν και τα δυο ως «Συνασπισμός» με το μοναρχοφασιστικό κόμμα της ΝΔ στην κυβέρνηση Τζανετάκη το 1989 και στη συνέχεια με τα δυο μεγαλοαστικά κόμματα στην κυβέρνηση Ζολώτα (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-Συνασπισμός).
Ακόμα οι νεότεροι πρέπει να γνωρίζουν ότι η τοποθέτηση του σφυροδρέπανο στο Ράιχσταγκ και η νίκη του Κόκκινου Στρατού δεν καθοδηγήθηκαν απ’ το «άγιο Πνεύμα» αλλά επιτεύχθηκαν κάτω απ’ τη σοφή και λαμπρή καθοδήγηση του μεγάλου στρατηλάτη ΙΩΣΗΦ ΣΤΑΛΙΝ, τον οποίο η φιλο-Χιτλερική κλίκα των ΧΡΟΥΣΤΣΟΦ-ΜΠΡΕΖΝΙΕΦ κατάγγειλε για τα ΔΗΘΕΝ «εγκλήματά» του, αποκηρύσσοντάς τον ανοιχτά, ενώ μετονόμασε (αρχές Νοέμβρη 1961) το ΜΕΓΑΛΟ ΣΥΜΒΟΛΟ της Αντιφασιστικής ΝΙΚΗΣ των λαών και ταυτόχρονα σύμβολο της επαίσχυντης ΗΤΤΑΣ των Χιτλεροφασιστών, το STALINGRAD σε WOLGOGRAD – μια φιλοχιτλερική πράξη που δεν αποτόλμησαν ούτε οι δυτικοί ιμπεριαλιστές που σεβάστηκαν τη συμβολή του ΣΤΑΛΙΝ. (Με τους Γάλλους να διατηρούν ακόμα και ΣΗΜΕΡΑ τη στάση STALINGRAD στο μετρό του Παρισιού μα και μεγάλη πλατεία στο κέντρο της πόλης με την ονομασία «place de la bataille de Stalingrad Septembre 1942 – Janvier 1943» καθώς και σ’ άλλες χώρες, Ιταλία, Αγγλία, Βέλγιο, κλπ.
Καλούμε και τους δυο υπηρέτες του κεφαλαίου ρεφορμιστές ηγέτες Κουτσούμπα-Τσίπρα να αποκηρύξουν και καταγγείλουν δημόσια, έστω ΚΑΙ τώρα, αυτή την επαίσχυντη προδοτική μετονομασία των ΧΡΟΥΣΤΣΟΦ-ΜΠΡΕΖΝΙΕΦ ως ΦΙΛΟ-ΧΙΤΛΕΡΙΚΗ ΠΡΑΞΗ.
Αλλά, ΕΠΙΠΛΕΟΝ, τι νόημα έχουν όλες αυτές οι παραπάνω αντιδραστικές δημαγωγικές φλυαρίες, τη στιγμή που η «Άγια Τριάδα» των ΜΑΪΛΗ-ΠΑΠΑΡΗΓΑ-ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ στα 70χρονα της μεγάλης Αντιφασιστικής ΝΙΚΗΣ μιλούν για «Β’ Παγκόσμιο ιμπεριαλιστικό Πόλεμο» («Ρ» 19/4/2015, σελ. 17-24) απ’ τις ΔΥΟ πλευρές δηλ. ΚΑΙ απ’ την πλευρά της σοσιαλιστικής-κομμουνιστικής Σοβιετικής Ένωσης; !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: