Τετάρτη 12 Απριλίου 2017

Αντισημιτισμός ΝΔ – «Χρυσής Αυγής»

Τα μόνα κόμματα που δεν στήριξαν την παροχή ιθαγένειας στους Έλληνες Εβραίους 
Το τελευταία χρόνια, κατά κύριο λόγο μετά την εκλογή του Κ. Μητσοτάκη στην προεδρία και του Ναζι-φασίστα Α. Γεωργιάδη στην αντιπροεδρία της ΝΔ, γίνονται προσπάθειες ώστε να πάρει αποστάσεις η ΝΔ από Ναζι-φασιστικές- αντισημιτικές απόψεις. Κατά βάση τέτοιες απόψεις εκφράζονται συνηθέστερα από τη «Χρυσή Αυγή» και απ’ τον Γ.Καρατζαφέρη αλλά και από στελέχη της ΝΔ. Παρόλα αυτά  η ΝΔ προσπαθεί να διαμορφώσει το ψευτοδημοκρατικό πρόσωπό της.

Χαρακτηριστική ήταν η απολογία του Α. Γεωργιάδη με αφορμή την Ημέρα Μνήμης για τα θύματα του Ολοκαυτώματος στις 27/01/2017. Εκεί ο ίδιος σε μήνυμά του ισχυριζόταν:
«Στο παρελθόν είχα συνυπάρξει και ανεχτεί τις απόψεις ανθρώπων που έδειξαν ασέβεια στους εβραίους συμπατριώτες μου και γι αυτό το λόγο αισθάνομαι την ανάγκη να ζητήσω συγνώμη από την Εβραϊκή Κοινότητα»

Δεν πέρασαν όμως ούτε δύο μήνες από τότε (17/03/2017) και η ΝΔ έκφρασε και πάλι , μαζί με τη Ναζι-φασιστική Χ.Α., τον αντισημιτισμό της, αποδεικνύοντας έτσι ότι ποτέ δεν ξέφυγε από αυτόν. Συγκεκριμένα, σε τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ για την παροχή ιθαγένειας στους απογόνους Ελλήνων Εβραίων της διασποράς που την απώλεσαν λόγω της ναζιστικής κατοχής, η ΝΔ αποφάσισε να μην υπερψηφίσει, συντασσόμενη με τη Ναζι-φασιστική «Χρυσή Αυγή».

Δεν υπάρχουν σχόλια: