Σάββατο 29 Απριλίου 2017

ΓΙΑ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ, ΤΟΝ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ

ΓΙΑ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ, ΤΟΝ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ

ΑΣ ΥΨΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΗΜΑΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΚΟΥ ΔΙΕΘΝΙΣΜΟΥ!

Εργάτες, νέοι, γυναίκες και καταπιεσμένοι λαοί όλων των χωρών!
Η μακρά περίοδος χαμηλής οικονομικής ανάπτυξης και η αυξανόμενη πολιτική αστάθεια αναδεικνύουν με τον πιο οξύ τρόπο τις αντιφάσεις που σπαράσσουν τον καπιταλιστικό κόσμο.

Το καπιταλιστικό-ιμπεριαλιστικό σύστημα, αν και είναι αποδυναμωμένο από τις γενικές και περιοδικές κρίσεις του, είναι ακόμα δυνατό. Αν δεν ενωθούμε και οργανωθούμε για την καταπολέμηση και την πτώση του, αυτό το αποσυντιθέμενο σύστημα θα αντέξει διατηρώντας τον εκμεταλλευτικό και εκβιαστικό του χαρακτήρα. Ωστόσο, τα θεμέλια στα οποία είναι χτισμένο είναι σάπια και οι αντιθέσεις του οξείς. Οι επιθέσεις στην παγκόσμια εργατική τάξη και τους καταπιεσμένους λαούς κλιμακώνονται. Ως αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης σήμερα βλέπουμε:

*Την ενδυνάμωση του αγώνα κατά των αγορών, τον δασμολογικό προστατευτισμό, τις οικονομικές και νομισματικές διαμάχες, την άνοδο του εθνικισμού στις οικονομικές πολιτικές που δημιουργούν προβλήματα μεταξύ των ιμπεριαλιστικών και καπιταλιστικών χωρών, ειδικά μεταξύ των ΗΠΑ, ΕΕ, Κίνας και Ρωσίας.

*Την εντατικοποίηση των πολεμικών πολιτικών, την αύξηση των στρατιωτικών δαπανών και τον ανταγωνισμό των εξοπλισμών. Οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις και τα οικονομικά μονοπώλια, με τρομερή αντιπαλότητα μεταξύ τους, προχωρούν στην λαφυραγώγηση των εξαρτώμενων χωρών. Η πιθανότητα ενός νέου παγκοσμίου πολέμου υποδαυλίζεται στην Μέση Ανατολή. Στην Συρία αυτές οι αντιφάσεις εκδηλώνονται εμφανώς, ενώ στις περιοχές της Ασίας-Ειρηνικού συσσωρεύονται τα αποθέματα όπλων των ιμπεριαλιστών.

*Μια τρομερή αστική επίθεση ενάντια στην εργατική τάξη και τις εργαζόμενες μάζες, επιβαρύνοντας τες με τις συνέπειες σοβαρών οικονομικών δυσκολιών. Οι καπιταλιστές και οι κυβερνήσεις τους εντατικοποιούν την εκμετάλλευση, επιτίθενται στην οργάνωση των εργατών, καταστρέφουν τα δημοκρατικά τους δικαιώματα, ποινικοποιούν τις κοινωνικές διαμαρτυρίες και καταστέλλουν τους μαχητές του προλεταριάτου.

*Την άνοδο της πολιτικής αντίδρασης και του απολυταρχισμού, περιορισμούς στην αστική δημοκρατία, αύξηση της διαφθοράς στα κόμματα της άρχουσας τάξης, την ροπή προς αστυνομοκρατούμενα κράτη υπό το πρόσχημα της καταπολέμησης της τρομοκρατίας και σε μερικά κράτη την πρόσβαση στην εξουσία της άκρας δεξιάς και των φασιστών.

*Μια αχρεία ιδεολογική εκστρατεία από τους πιο αντιδραστικούς τομείς του αστισμού που διαδίδουν το σωβινισμό, το ρατσισμό και το μίσος ενάντια στους μετανάστες και θρησκευτικό φανατισμό ώστε να παραπλανήσουν και να διαιρέσουν τους εργάτες και τους λαούς ισχυροποιώντας το κεφάλαιο.

*Τη βαθιά κρίση της κοινωνικής δημοκρατίας, την κοινωνική ενίσχυση του κεφαλαίου, με μεγάλη απώλεια αποδοχής, ενώ τα λαϊκιστικά κόμματα κερδίζουν τα εξαθλιωμένα και απογοητευμένα λαϊκά στρώματα με την κυνική “κοινωνική” δημαγωγία τους και τον ψεύδο-πατριωτισμό.

Η αστική τάξη, καταδικάζοντας δισεκατομμύρια ανθρώπων στη φτώχεια, την πείνα και την ανεργία, αποπειράται με αυτόν τον τρόπο να καθυστερήσει το αναπόφευκτο τέλος του συστήματός της, επιβάλει νεοφιλελεύθερα και αντιδραστικά καθεστώτα, καταστρέφει το περιβάλλον και προετοιμάζει νέους ιμπεριαλιστικούς πολέμους.

Αλλά το προλεταριάτο και οι λαοί δεν εγκαταλείπουν, αντιστέκονται και αγωνίζονται! Στον κόσμο ολοένα και αυξάνονται τα πεδία των μαχών ενάντια στην καπιταλιστική εκμετάλλευση, τον ιμπεριαλισμό, τους λακέδες τους, τις κυβερνήσεις και τα κόμματα τους. Η αύξηση της μαζικής δυσαρέσκειας και της αντίστασης ενάντια στις κυρίαρχες κλίκες στρώνει τον δρόμο για νέα επαναστατικά ρεύματα.

Εργάτες, νέοι, γυναίκες και καταπιεσμένοι λαοί όλων των χωρών!

Ας ενωθούμε και ας διαδηλώσουμε την Πρωτομαγιά – ημέρα διεθνούς αλληλεγγύης του προλεταριάτου – απαιτώντας δουλειά, υγεία, εκπαίδευση, κοινωνικές υπηρεσίες, ίση αμοιβή για ίση εργασία, ισότητα δικαιωμάτων για όλους τους εργάτες!

Όχι άλλη ανεργία και ανασφάλεια! Ας απαιτήσουμε την μείωση των εργατικών ωρών και των ηλικιών συνταξιοδότησης! Όχι στον πόλεμο και τον φασισμό, βγάλτε τις χώρες μας από πολεμοκάπηλες συμμαχίες, μακριά από την ισχύ των συνηγόρων του πολέμου, ας αγωνιστούμε για ειρήνη και ελευθερία για τους λαούς μας!

Ας δώσουμε ώθηση στο ενωμένο μέτωπο της εργατικής τάξης για την υπεράσπιση των οικονομικών και πολιτικών συμφερόντων μας και ας συνεχίσουμε τον αγώνα μέχρι την κατάλυση της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης και καταπίεσης.

Ας αποκηρύξουμε και ας αντισταθούμε στην πολιτική της ταξικής συνεργασίας που προωθείται από τους ηγέτες της κοινωνικής δημοκρατίας και της γραφειοκρατίας των συνδικάτων, ας αναπτύξουμε την γραμμή οργάνωσης και τον ταξικό αγώνα για την κινητοποίηση των μαζών ενάντια στο κεφάλαιο.

Είναι απαραίτητο να χτίσουμε έναν ευρύ λαϊκό συνασπισμό, υπό την ηγεσία  της εργατικής τάξης για την οργάνωση και ανάπτυξη της αντίστασης ενάντια στην καπιταλιστική επίθεση, την ιμπεριαλιστική αντίδραση και τις πολεμικές πολιτικές, ας αγωνιστούμε με την προοπτική του τέλους των εκμεταλλευτών.

Είναι απαραίτητο να ενώσουμε την αντιφασιστική, αντί-ιμπεριαλιστική και δημοκρατική νεολαία για την κατάκτηση ενός μέλλοντος δραστικά διαφορετικού από αυτό που οι καπιταλιστές και οι οπορτουνιστές συνεργάτες τους θέλουν για εμάς.

Τώρα περισσότερο από ποτέ πρέπει να ενδυναμώσουμε και να αναπτύξουμε την διεθνιστική αλληλεγγύη και να αγωνιστούμε αδιάκοπα ενάντια στις αστικές κυβερνήσεις, να συγκεντρωθούμε, να ενώσουμε το προλεταριάτο και τις καταπιεσμένες μάζες όλων των χωρών ώστε να γκρεμίσουμε τον κοινό εχθρό, τον ιμπεριαλισμό!

Την Πρωτομαγιά βγείτε όλοι στους δρόμους με τις κόκκινες σημαίες!

Διεθνής Διάσκεψη Μαρξιστικών-Λενινιστικών Κομμάτων και οργανώσεων (ICMLPO)
Απρίλιος, 2017

Δεν υπάρχουν σχόλια: