Τρίτη 9 Μαΐου 2017

Νέα από την κορεατική χερσόνησο - Απρίλης 2017

Νοτιοκορεάτες απαιτούν την εγκατάλειψη του σχεδίου εγκατάστασης THAAD

Πιονγιάνγκ, 29 Απριλίου (KCNA) --    Η δράση της Λαϊκής Άμεση Δράσης για να αναγκαστεί η Πάρκου Γκέουν-χε να παραιτηθεί καθώς και η Δράση για τον Έλεγχο της ανάπτυξης THAAD  της Νότιας Κορέας πραγματοποίησαν συνέντευξη Τύπου την Τετάρτη στη Σεούλ για να διαμαρτυρηθούν για την ξαφνική εγκατάσταση τμημάτων THAAD από τις αμερικάνικες επιθετικές δυνάμεις.
Οι ομιλητές της συνέντευξης δήλωσαν ότι η παράνομη εισαγωγή των τμημάτων του THAAD δεν πρέπει ποτέ να συγχωρεθεί, προτρέποντας τους «προεδρικούς» υποψήφιους να ασχοληθούν με την κατάσταση και να ελέγξουν την ανάπτυξη του THAAD και της «Εθνοσυνέλευσης» να υιοθετήσουν ένα σχετικό ψήφισμα δράσης.
Απαίτησαν οι ΗΠΑ και το νοτιοκορεατικό καθεστώς να απολογηθούν για την επιβολή της ανάπτυξης και τη χρήση βίας εναντίον πολιτών που διαμαρτύρονται και να αποσύρουν αμέσως τα παράνομα μέρη της THAAD.
Εκείνο το βράδυ οι οργανώσεις διεξήγαγαν πορεία έξω από την πρεσβεία των ΗΠΑ σε ένδειξη διαμαρτυρίας ενάντια στην ανάπτυξη του THHAD. -0-

Η κοινή αεροπορική άσκηση ΗΠΑ-Ιαπωνίας έχει στόχο την ΛΔ Κορέας

Πιονγκγιάνγκ, 29 Απριλίου (KCNA) -- Οι επιθετικές αμερικανικές δυνάμεις και οι «δυνάμεις αυτοάμυνας» της Ιαπωνίας διοργάνωσαν κοινή αεροπορική άσκηση με στόχο τη ΛΔΚ την Παρασκευή.

Το αμερικανικό πυρηνοκίνητο αεροπλανοφόρο Carl Vinson και αεριωθούμενα αεροσκάφη διεξήγαγαν αεροπορικό άσκηση μαζί με μαχητικά αεριωθούμενα αεροσκάφη των «Δυνάμεων Αυτοάμυνας» της Ιαπωνικής Αεροπορίας και του Ιαπωνικού Ναυτικού ανατολικά της Okinawa.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν η ομάδα κρούσης του Carl Vinson και οι ένοπλες δυνάμεις των Ιαπωνικών Αεροπορικών και Ναυτικών «Δυνάμεων Αυτοάμυνας» συμπεριλαμβανομένων των μαχητικών και συνοδευτικών πλοίων.

Οι ΗΠΑ επέσπευσαν την ανάπτυξη THAAD στην Ν. Κορέα

Πιονγκγιάνγκ, 27 Απριλίου (KCNA) - Οι επιθετικές αμερικανικές ιμπεριαλιστικές δυνάμεις μετέφεραν εξοπλισμό THAAD εξοπλισμό στο κόλπο του Songju της Νότιας Κορέας ξαφνικά και σε συμπαιγνία με τις μαριονέτες της Ν. Κορέας.

Τη νύχτα της 25ης Απριλίου έστειλαν μυστικά εξοπλισμό THAAD μέσω τη διαδρομής Pusan, Osan και Waegwan, φοβούμενοι τη διαμαρτυρία των νοτιοκορεάτων ενάντια στην ανάπτυξή του.

Εξοργισμένοι από την βίαιη εισαγωγή του THAAD από τις επιθετικές αμερικανικές ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, οι πολίτες της κομητείας Songju και οι βουδιστές Γουόν πραγματοποίησαν διαμαρτυρία. -0-

Συγχαρητήριο μήνυμα του Κιμ Γιονγκ Ουν στον πρόεδρο της Συρίας για την επανεκλογή του


Πιονγκγιάνγκ, 23 Απριλίου (KCNA) -- Ο σεβαστός ανώτατος ηγέτης Κιμ Γιονγκ Ουν, πρόεδρος του Κόμματος Εργατών της Κορέας, έστειλε την Τετάρτη ένα συγχαρητήριο μήνυμα στον Μπασάρ Αλ- Άσσαντ, περιφερειακό γραμματέα του Αραβικού Σοσιαλιστικού Κόμματος Μπάαθ και πρόεδρο της Συρίας.

Έστειλε θερμά συγχαρητήρια και χαιρετισμούς στον Μπασάρ Αλ-Άσσαντ για την επανεκλογή του ως περιφερειακού γραμματέα κατά την πρόσφατη διευρυμένη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του Αραβικού Σοσιαλιστικού Κόμματος Μπάαθ σημειώνοντας ότι η επανεκλογή του είναι η έκφραση της αμετάβλητης υποστήριξης και της βαθιάς εμπιστοσύνης της ηγεσίας του κόμματος και όλων των μελών του κόμματος στο πρόσωπό του και συνέχισε:

Τώρα, το Αραβικό Σοσιαλιστικό Κόμμα Μπάαθ και ο συριακός λαός προστατεύουν σθεναρά την κυριαρχία, την αξιοπρέπεια και την εδαφική ακεραιότητα της χώρας τους, συντρίβοντας τις προκλήσεις και τις κινήσεις επιθετικότητας των εχθρικών δυνάμεων υπό τη σωστή ηγεσία σας.

Εξέφρασε για άλλη μια φορά τη σταθερή υποστήριξη και αλληλεγγύη στον δίκαιο αγώνα του Αραβικού Σοσιαλιστικού Κόμματος Μπάαθ και του συριακού λαού και ευχήθηκε ειλικρινά στον πρόεδρο της Συρίας μεγαλύτερες επιτυχίες στην υπεύθυνη δουλειά του. -0-

Οι ΗΠΑ έστειλαν στη Ν. Κορέα εξοπλισμό για την ανάπτυξη THAAD


Πιονγκγιάνγκ, 23 Απριλίου (KCNA) -- Οι ιμπεριαλιστικές επιθετικές δυνάμεις των ΗΠΑ εγκατέστησαν εξοπλισμό για την ανάπτυξη THAAD στο Sosong-ri, Chojon Myon, στην κομητεία Songju στο βόρειο τμήμα της επαρχίας Kyongsang της Νότιας Κορέας στις 20 Απριλίου, σύμφωνα με το νότιο κορεατικό ηλεκτρονικό έντυπο Voice of Seoul.
Η Kimchon Citizens Measure Committee against THAAD Deployment ξεκίνησε μια διαδήλωση, καταγγέλλοντας την εισαγωγή εξοπλισμού από το υπουργείο Άμυνας της Ν. Κορέας και τις αμερικανικές δυνάμεις των ΗΠΑ ως παράνομη ενέργεια. -0-

Βρέθηκε ένα ακόμα έγγραφο για την σεξουαλική σκλαβιά


Πιονγκγιάνγκ, 23 Απριλίου (KCNA) - Η ιστοσελίδα Yonhap News της Νότιας Κορέας στις 17 Απριλίου ανέφερε ότι στην Ιαπωνία βρέθηκε ένα ακόμα αρχείο που αποδεικνύει την σεξουαλική δουλεία στον Αυτοκρατορικό Ιαπωνικό Στρατό.

Σύμφωνα με έγγραφο που υπέβαλαν τα εθνικά αρχεία του Τόκιο της Ιαπωνίας στο γραφείο του υπουργικού συμβουλίου, ο πρώην ειδικός αστυνομικός διοικητής του ιαπωνικού ναυτικού στην Ινδονησία είπε σε έναν υπάλληλο του Υπουργείου Δικαιοσύνης της Ιαπωνίας μετά τον πόλεμο ότι περίπου 200 γυναίκες μεταφέρθηκαν στο Μπαλί ως "γυναίκες ανακούφισης" στην υπηρεσία του Στρατού.

Με βάση τα νέα δεδομένα, ακαδημαϊκοί και οργανώσεις πολιτών της Ιαπωνίας επέκριναν την κυβέρνηση του Abe για τη λάθος στάση του στο ζήτημα της σεξουαλικής δουλείας. -0-

Rodong Sinmun: Οι προβοκάτσιες των ΗΠΑ θα απαντηθούν με μεγάλο πόλεμο για την Κορεατική επανένωση

Πιονγκγιάνγκ, 22 Απριλίου (KCNA) - Εάν οι ΗΠΑ προκάλεσαν την ΛΔΚ έστω και λίγο, ο στρατός και ο λαός της θα ξεκινήσουν έναν μεγάλο δίκαιο πόλεμο για την εθνική επανένωση χωρίς δισταγμό, λέει η Rodong Sinmun του Σαββάτου σε σχόλιο της.

Η εφημερίδα σημειώνει ότι οι Αμερικανοί πολεμοκάπηλοι προσπαθούν απεγνωσμένα να πυροδοτήσουν έναν πόλεμο μετακινώντας
στρατηγικά πυρηνικά αποθέματα χωρίς κανένα μέτρο για να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες που συνεπάγεται αυτή η πράξη.

Το άρθρο συνεχίζει:

Οι Η.Π.Α. έχουν πλέον αποτρελαθεί. Προσπαθούν να τρομάξουν τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας και να πετύχουν κάτι με πυρηνικά στρατηγικά βομβαρδιστικά αεροσκάφη, πυρηνικά πλοία κ.λπ. Ωστόσο, ο στρατός και ο λαός της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας δεν θα τσιμπήσουν ποτέ σε τέτοια μπλόφα.

Αγνοούν παντελώς ποιος είναι ο αντίπαλός τους. Έχουν περάσει ανεπιστρεπτί οι μέρες που οι ΗΠΑ μπορούσαν να απειλήσουν τη ΛΔΚ με πυρηνικά όπλα. Δεν θεωρούμε τις ΗΠΑ ως κάτι πολύ απειλητικό και φοβισμένο.

Αυτό που είναι γελοίο είναι ότι οι Η.Π.Α. κάνουν απέλπιδες προσπάθειες να  κινητοποιήσουν τις υποτελείς δυνάμεις τους σε ασκήσεις πολέμου για να καταπνίξουν τη ΛΔΚ.

Οι Η.Π.Α. επιδιώκουν να καταλάβουν τη Λ.Δ. της Κορέας σε συντονισμένες προσπάθειες με την Ιαπωνίας και την Νότια Κορέα προβοκάροντας εσκεμμένα την δεύτερη και οδηγώντας την κατάσταση στην Κορεατική Χερσόνησο στο χείλος του πολέμου.

Οι εχθροπραξίες της προς τη ΛΔΚ έχουν ξεπεράσει τη φάση της απειλής και του εκβιασμού.

Στην περίπτωση που οι ΗΠΑ πλήξουν τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας με τη δύναμη των όπλων, δεν δεσμευόμαστε για τίποτα.

Η ΛΔΚ θα απαντήσει σε αυτές τις πολεμικές κινήσεις και προκλήσεις με προληπτική χτύπημα με τον δικό της τρόπο και έναν μεγάλο δίκαιο πόλεμο για την εθνική επανένωση. Κανείς δεν μπορεί να κατηγορήσει τη ΛΔΚ για το νόμιμο δικαίωμα της. -0-

Εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου από τη Ν. Κορέα και τα διαφορετικά μέτρα και σταθμά των Αμερικανών

Πριν από μέρες, οι νοτιοκορεάτες πολεμοκάπηλοι πραγματοποίησαν δοκιμαστική εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου Hyonmu-2 (Hyunmoo II) του οποίο η εμβέλεια είναι 800χλμ και τον οποίο παρουσίασαν με πομπώδει ρεπορτάζ μέσω των ΜΜΕ.

Πρόκειται για μια σοβαρή στρατιωτική πρόκληση που οδηγεί την κατάσταση έντασης της κατάστασης και την κορεατική χερσόνησο στο χείλος του πολέμου.

Αυτό που πρέπει να σημειωθεί είναι η αμερικανική στάση απέναντι στη δοκιμαστική δοκιμή των βαλλιστικών πυραύλων από τις νοτιοκορεάτικες δυνάμεις-μαριονέτες.

Οι ΗΠΑ, οι οποίες χαρακτήρισαν τη δίκαιη δράση της ΛΔΚ ως αδικία και κατέβαλαν απελπισμένες προσπάθειες για να υλοποιήσουν τη φιλοδοξία της να την καταπνίξουν, δε έβγαλαν κιχ για την ανάπτυξη βαλλιστικών πυραύλων από τη Νότια Κορέα.

Είναι απόδειξη ότι εφαρμόζουν άλλα μέτρα και άλλα σταθμά στις δυο περιπτώσεις.

[...]

Ημερομηνία: 20/04/2017 | Πηγή: Uriminzokkiri (En) | Τίτλος πρωτοτύπου: U.S. Double-dealing Approach towards S. Korea's Ballistic Missile Test-fire is Flailed

Vox: Οι Αμερικάνοι έχουμε ξεχάσει τι κάναμε στη Βόρεια Κορέα

Το Vox φιλοξενεί ένα ενδιαφέρον άρθρο του
Το άρθρο αναφέρει χαρακτηριστικά:
Στις αρχές της δεκαετίας του 1950, κατά τη διάρκεια του Πολέμου της Κορέας, οι ΗΠΑ έριξαν στη Βόρεια Κορέα περισσότερο βόμβες  από ό, τι έριξαν σε ολόκληρο τον πόλεμο του Ειρηνικού κατά τη διάρκεια του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου. Αυτή η ισοπεδωτική βομβιστική επίθεση, η οποία περιελάμβανε 32.000 τόνους ναπάλμ, οι οποίες συχνά σκόπιμα στοχεύουν άμαχο πληθυσμό όσο και σε στρατιωτικούς στόχους, κατέστρεψε τη χώρα πολύ περισσότερο από ό, τι ήταν απαραίτητο για τον πόλεμο. Ολόκληρες πόλεις καταστράφηκαν, πολλές χιλιάδες αθώοι πολίτες σκοτώθηκαν και πολλοί περισσότεροι έμειναν άστεγοι και πεινασμένοι.

Για τους Αμερικανούς, ο δημοσιογράφος Blaine Harden έχει γράψει, αυτή η βομβιστική επίθεση ήταν «ίσως το πιο ξεχασμένο μέρος ενός ξεχασμένου πολέμου,» αν και ήταν σχεδόν βέβαιο ότι «ένα σημαντικό έγκλημα πολέμου». 

Οι ΗΠΑ να ζυγίσουν καλά τις κινήσεις τους - Μήνυμα του Κιμ Γιόνγκ Ουν στον Μπασάρ Αλ-Άσσαντ

Ο Ανώτατος Ηγέτης Κιμ Γιονγκ-ουν απέστειλε συγχαρητήριο μήνυμα προς τον πρόεδρο της Συρίας, με την ευκαιρία της 70ης επετείου ίδρυσης του Αραβικού Σοσιαλιστικού Κόμματος Μπάαθ της Συρίας. Αυτό ενθάρρυνε τους προοδευτικούς σε ολόκληρο τον κόσμο στην προσπάθειά τους να υπερασπιστούν την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα των χωρών τους, προκαλώντας πλήγμα στους αντιδραστικούς της ιστορίας.
Το VOA, το Google News, οι New York Times και διάφορα άλλα μέσα ενημέρωσης και αναλυτές των ΗΠΑ δήλωσαν ότι το μήνυμα του Ανώτατου Ηγέτη της ΛΔ Κορέας στο Σύρο πρόεδρος σε μια εποχή που υπάρχει δημόσια διαδεδομένη η άποψη ότι η επίθεση των ΗΠΑ στη Συρία χρησιμεύει ως πράξη «προειδοποίηση» κατά της βόρειας Κορέας και ότι ήταν μια μετωπική απάντηση στην διοίκηση Trump που πετάει απειλές και προειδοποιήσεις προς τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας, και μια έκφραση της βούλησής της να σταθεί αποφασιστικά κατά των ΗΠΑ.

Όπως είναι ήδη γνωστό, η διοίκηση Trump εξαπέλυσε μαζική επίθεση σε αεροπορική βάση του Συριακού Κυβερνητικού Στρατού με 59 πυραύλους Tomahawk cruise, κατηγορώντας τη συριακή κυβέρνηση στρατός «χρησιμοποίησε χημικά όπλα για τη σφαγή αμάχων».

Η πρόσφατη πυραυλική επίθεση των ΗΠΑ ήταν μια ανοιχτή παραβίαση της κυριαρχίας και μια κρατική τρομοκρατίας που στοχεύει στην αποδυνάμωση και ανατροπή της αντι-ιμπεριαλιστική συριακής κυβέρνησης.

Ο κόσμος λαμβάνει υπόψη του το γεγονός ότι η πρόσφατη στρατιωτική δράση εναντίον της Συρίας θυμίζει την κατάσταση το 2003, όταν οι ΗΠΑ ξεκίνησαν στρατιωτική εκστρατεία κατά του Ιράκ με το πρόσχημα των «όπλων μαζικής καταστροφής» και οδήγησαν τη χώρα σε κατάρρευση και κλιμακώθηκε η απειλή της διεθνούς τρομοκρατίας.

Οι ΗΠΑ εξακολουθούν να καταστρώνουν ατελείωτα σχέδια και να προβαίνουν σε προκλήσεις με στόχο την ανατροπή της κυβέρνησης της Συρίας σε διάφορες περιοχές της, συμπεριλαμβανομένων των προαστίων νότια της Δαμασκού με το πρόσχημα των «χημικών όπλων».

Αυτό που δεν πρέπει να παραβλέπεται είναι ότι κάποιοι περιγράφουν τη στρατιωτική επίθεση των ΗΠΑ στη Συρία ως ένα είδος «προειδοποίηση» προς την Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας.

Κάνουν λάθος. Η Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας δεν κάνει πίσω μπροστά σε μια τέτοια προειδοποίηση.

Το πρόσφατο συμβάν στη Συρία διδάσκει το πικρό μάθημα ότι κάθε αυταπάτη για τους ιμπεριαλιστές είναι ταμπού, και ότι κάποιος μπορεί να υπερασπιστεί τον εαυτό του από την επιθετικότητα των ιμπεριαλιστών μόνο όταν χτίζει τη δύναμή του.

Η σημερινή κατάσταση αποδεικνύει σαφώς ότι ο συσχετισμός δύναμης θα παίξει ρόλο και ότι η Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας πολύ σωστά όταν επέλεξε τη δραστική ενίσχυση της υπάρχουσας πυρηνικής της δύναμης.

Ούτε η πυρηνική απειλή, ούτε οι οικονομικές κυρώσεις μπορεί να περιορίσουν τη δυναμική ανάπτυξη του στρατού και του λαού της ΛΔ Κορέας που είναι αποφασισμένοι να αποτρέψουν τις ΗΠΑ και να τις ακυρώσουν, και σίγουρα να οικοδομήσουν μια ισχυρή σοσιαλιστική χώρα υπό την ηγεσία του Κιμ Γιονγκ-ουν.

Είναι πάγια στάση της ΛΔΚ να ενισχύσει τις στρατιωτικές δυνάμεις της για αυτοάμυνα με κάθε τρόπο και να υπερασπιστεί την ασφάλεια της χώρας, το έθνος και την περιοχή με τη δική της δύναμη για να αντιμετωπίσει τις ολοένα και πιο απροκάλυπτη πυρηνικές πολεμικές κινήσεις των ΗΠΑ.

Η διοίκηση Τραμπ καλά θα κάνει να σταματήσει την απερισκεψία, βάζοντας κάλα στο μυαλό της ότι είναι το υπέρτατο συμφέρον της να αναγνωρίσει την στρατηγική θέση της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας και την τάση των καιρών και να συμπεριφερθεί με σύνεση και αυτοέλεγχο.

KCNA | Date: 18/04/2017 | Source: Pyongyang Times

Max Thunder 17: Ξεκίνησε η κοινή στρατιωτική άσκηση ΗΠΑ-. Κορέας


Με τη συμμετοχή 1.000 Αμερικανών στρατιωτών και 500 νοτιοκορεατών ξεκίνησε στα μέσα Απριλίου η 11μερη κοινή αεροπορική στρατιωτική άσκηση Max Thunder 17.

Στην άσκηση συμμετέχουν  F-16 Fighting Falcons from της 7ης Air Force, AV-8B Harriers της 12ης Marine Aircraft Group, και EA-18G Growlers από την Navy’s Electronic Attack Squadron 132.

Επίσης συμμετέχουν F-15K Slam Eagles, F-4E Phantom IIs, F-5E Tiger IIs, KA-1 Woongbi light attack aircraft, C-130s, ελικόπτερα HH-60 και μεταφορικά αεροσκάφη CN 235. 

Ν. Κορέα: Η Εισαγγελία διέταξε την προφυλάκιση της Παρκ


Πιονγκγιάνγκ, 18 Απριλίου (KCNA) - Τη Δευτέρα οι Εισαγγελικές Αρχές της Νότιας Κορέας διέταξαν την προφυλάκιση της Παρκ Γκέουν-χε με την κατηγορία της διάπραξης 18 εγκλημάτων, όπως η δωροδοκία και η κατάχρηση εξουσίας, σύμφωνα με το νοτιοκορεατικό MBC.
 
Η Εισαγγελία κατηγόρησε την Πάρκ ότι έλαβε δωροδοκίες συνολικού ύψους 43,3 δισεκατομμυρίων από το γκρουπ της Samsung για εγκλήματα βάσει της έρευνας για το πολύ μεγάλο σκάνδαλο που διεξήχθη από τον Οκτώβριο του περασμένου έτους. Έλαβε επίσης κεφάλαια δεκάδων δισεκατομμυρίων από την παράνομη ίδρυση Ιδρύματος από στενούς συνεργάτες της και πλουτοκράτες. -0-

Πρέσβης της ΛΔ Κορέας στον ΟΗΕ: «οι ΗΠΑ είναι εμπρηστές της ειρήνης, ο βομβαρδισμός της Συρίας είναι η απόδειξη»


Συνέντευξη τύπου στα γραφεία του ΟΗΕ παραχώρησε ο Πρέσβης της ΛΔ Κορέας Κιμ Ιν Ριονγκ στις 17 Απριλίου. Μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι
«οι ΗΠΑ είναι εμπρηστές της ειρήνης, ο βομβαρδισμός της Συρίας είναι η απόδειξη»
«οι ΗΠΑ έχουν σπρώξει τον κόσμο στο χείλος του Πυρηνικού Πολέμου»
 
«η ΛΔ της Κορέας είναι έτοιμη να απαντήσει σε οποιουδήποτε τύπου πόλεμο, τον οποίο θα αποφασίσουν οι Αμερικάνοι».

Η κατάσταση θα συζητηθεί στο Συμβούλιο Ασφαλείας στις 28 Απρίλη.

Η Συρία καταδικάζει τις κοινές στρατιωτικές ασκήσεις ΗΠΑ-Ν. Κορέας


Πιονγκγιάνγκ, 23 Μαρτίου (KCNA) -- Το Υπουργείο Εξωτερικών και Αποδήμων της Συρίας εξέδωσε δήλωση στις 16 Μαρτίου με την οποία καταγγέλλει τις κοινές στρατιωτικές ασκήσεις ΗΠΑ-Νότιας Κορέας κατά της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας.
Η δήλωση εκφράζει τη βαθιά του ανησυχία για την κλιμάκωση της έντασης στην κορεατική χερσόνησο και ΗΠΑ και τις φαύλο κινήσεις των ΗΠΑ και των υποτελών δυνάμεών της που παραβιάζουν την κυριαρχία της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας.
Συνεχίζει:
Η Αραβική Δημοκρατία της Συρίας καταγγέλλει σθεναρά όλες τις μορφές κοινές στρατιωτικές ασκήσεις και τη δυσφημιστική εκστρατεία κατά της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας. Η Συρία θα παραμείνει σταθερά στο πλευρό της ηγεσίας και του λαού της ΛΔΚ που χειρίζεται επιδέξια το θέμα.
Θα πρέπει να αποφευχθεί μια πολεμική κρίση στην κορεατική χερσόνησο και να διαφυλαχθεί η ειρήνη και η ασφάλεια  στην περιοχή και τον υπόλοιπο κόσμο. -0-

Εκπρόσωπος του Γεν. Επιτελείου του ΚΛΣ: Οι προβοκατόρικες επιλογές των ΗΠΑ θα συναντήσουν σκληρότατη αντίδραση

Πιονγκγιάνγκ, 14 Απριλίου (KCNA) - Εκπρόσωπος του Γενικού Επιτελείου της Κορεάτικου Λαϊκού Στρατού (ΚΛΣ) εξέδωσε δήλωση την Παρασκευή σχετικά με την εξαιρετικά επικίνδυνη κατάσταση που επικρατεί στην κορεατική χερσόνησο λόγω των απερίσκεπτων στρατιωτικών προκλήσεων της κυβέρνησης Τραμπ.

Η Αμερικάνικη κυβέρνηση Τραμπ άρχισε να αποκαλύπτει το ληστρικό χαρακτήρα της και αυτό συμπίπτει χρονικά με τις επιχειρήσεις Key Resolve και Foal Eagle και τα παιγνίδια πυρηνικού πόλεμο που βρίσκονται σε εξέλιξη σε όλη τη Νότια Κορέα, ανέφερε η δήλωση, και συνέχισε:

Η πολιτική της ΛΔΚ διαμορφώνεται από την κυβέρνηση Τραμπ που είναι α) να υποβάλλει υψηλής έντασης κυρώσεις και πιέσεις μαζί με κάποιον, β) να διατηρεί συνεχώς τακτικά πυρηνικά όπλα τα οποία έχουν αναπτυχθεί στη Νότια Κορέα και γ) να ξεκινήσει μια ανεξάρτητη στρατιωτική δράση με στόχο την «επιχείρηση αποκεφαλισμό» της ηγεσίας της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας και της «προληπτικού χτυπήματος».

Στην πραγματικότητα, η κυβέρνηση Τραμπ, που έκανε ξαφνικό χτύπημα με κατευθυνόμενο βλήμα Κρουζ στην Συρία στις 6 Απριλίου, έχει μπει στο δρόμο της ανοικτής απειλής και εκβιασμού κατά της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας, χαρακτηρίζοντάς το ως «ένα ισχυρό μήνυμα προειδοποίησης» σε αυτή.
Ο γραμματέας των ΗΠΑ, ο υπουργός Άμυνας και άλλοι αξιωματούχοι που ασχολούνται με την ασφάλεια των ΗΠΑ  ανοιχτά σκούζουν πιο συχνά από ποτέ για την έναρξη μιας ανεξάρτητης στρατιωτικής δράσης κατά της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας.
    
Σύμφωνα με την επικρατούσα κατάσταση όπου η σοβαρή στρατιωτική υστερία της κυβέρνησης Τραμπ έχει φτάσει σε επικίνδυνη φάση η οποία δεν μπορεί πλέον να αγνοηθεί, το Γενικό Επιτελείο του Κορεάτικου Λαϊκού Στρατού Γενικό Επιτελείο εκ νέου διευκρινίζει τη στάση αρχών της ως εξής μετά από έγκριση:
1. Όλες οι ληστρικές προκλητικές κινήσεις των ΗΠΑ στον πολιτικό, οικονομικό και στρατιωτικό τομέα, αποτυπώνουν την εχθρική πολιτική της ενάντια στη ΛΔΚ και επιμελώς θα ματαιωθούν μέσω της πιο δύσκολες εξουδετέρωση του στρατού και του λαού της Βόρειας Κορέας.
Θα ληφθούν τα πιο σκληρά αντίμετρα εναντίον των ΗΠΑ και των υποτελών τους δυνάμεων με τέτοιο ανηλεή τρόπο ώστε να μην επιτρέψουμε στους επιτιθέμενους να επιβιώσουν.
Λόγω της επικρατούσας σοβαρής κατάστασης, Οι ΗΠΑ πρέπει να έρθει στα συγκαλά τους και να κάνουν μια σωστή επιλογή για την επίλυση του προβλήματος.
Ο στρατός και ο λαός της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας με θάρρος όσο ποτέ θα αντιμετωπίσουν εκείνους που θίγουν την αξιοπρέπεια και την κυριαρχία της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας και εξουδετερώσουν ανελέητα όλες τις προκλητικές ενέργειες των ΗΠΑ με σκληρή αντίδραση Κορεάτικου τύπου. -0-

Άσσαντ σε Κιμ Γιουνγκ Ουν: Οι λαοί της Συρίας και της ΛΔ Κορέας παλεύουν για το δικαίωμα στην αυτοδιάθεση και την εθνική κυριαρχία

Σημαντικό Μήνυμα του προέδρου της Συριακής Δημοκρατίας Μπασάρ Αλ-Άσσαντ στον πρόεδρο της Επιτροπής Κρατικών Υποθέσεων της Λαϊκής Δημοκρατίας Κιμ Γιονγκ Ουν: Οι λαοί της Συρίας και της ΛΔ Κορέας παλεύουν για το δικαίωμα στην αυτοδιάθεση και την εθνική κυριαρχία, την ασφάλεια και την ευημερία στις χώρες τους.

Εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ της ΛΔ Κορέας: Η επίθεση των ΗΠΑ στη Συρία με πυραύλους είναι ασυγχώρητη


Πιονγκγιάνγκ 8 Απριλίου (KCNA) - Η κυβέρνηση Trump στις 7 Απριλίου εξαπέλυσε μια μαζική επίθεση με πυραύλους σε αεροπορική βάση του συριακού κυβερνητικού στρατού υπό το πρόσχημα ότι σκότωσε αμάχους με τη χρήση χημικών όπλων.
Εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας σε δήλωσή του στις 8 Απριλίου είπε ότι αυτό επιθετική πράξη ενάντια σε ένα κυρίαρχο κράτος που δεν μπορεί να γίνει ανεκτή.

Με την πρόσφατη στρατιωτική επίθεση των ΗΠΑ στη Συρία, ο κόσμος βλέπει ξεκάθαρα ποιος είναι ο εμπρηστής και καταστροφέας της ειρήνης, ανέφερε η δήλωση, προσθέτοντας:

Οι διαδοχικές διοικήσεις των ΗΠΑ έχουν διαπράξει χτυπήματα όχι μόνο στις χώρες που έχουν πυρηνικά, επιδεικνύοντας ότι οι ΗΠΑ είναι υπερδύναμη και το ίδιο ισχύει και για τη διοίκηση Trump.

Ορισμένες δυνάμεις λένε ότι η πρόσφατη στρατιωτική επίθεση των ΗΠΑ στη Συρία είναι μια κίνηση «προειδοποίηση» προς τη ΛΔΚ, αλλά η ΛΔ Κορέας δεν είναι φοβισμένη μπροστά σε μια τέτοια απειλή.

Αυτό που συνέβη στη Συρία είναι, για άλλη μια φορά, ένα πικρό μάθημα ότι κανείς δεν πρέπει να έχει αυταπάτες για τους ιμπεριαλιστές και ότι μπορεί κανείς να υπερασπιστεί τον εαυτό του από την ιμπεριαλιστική επιθετικότητα μόνο όταν έχει κανείς τη δύναμη.

Η τεράστια στρατιωτική δύναμη είναι ενισχυμένη με πυρηνικά τα όποια χρησιμεύουν ως πολύτιμο όπλο δικαιοσύνης για αποτροπή των ξεδιάντροπων αυταρχικών και αυθαίρετων πρακτικών των και το επιθετικών κινήσεων τους και την προστασία της κυριαρχίας της χώρας και το δικαίωμα του έθνους για ύπαρξη.

Η πραγματικότητα αποδεικνύει ότι οποιαδήποτε επίθεση θα πρέπει να αντιμετωπιστεί μόνο με βία και ότι η επιλογή της ΛΔ Κορέας να ενισχυθεί σημαντικά με πυρηνική δύναμη είναι απολύτως  δίκαιη.

Οι δυνάμεις των ΗΠΑ στη Ν. Κορέα εισάγουν υλικά βιοχημικού πολέμου


Πιονγκγιάνγκ 8 Απριλίου (KCNA) - Οι Αμερικάνοι ιμπεριαλιστές επιθετιστές στη Νότια Κορέα εισήγαγαν υλικά βιοχημικού πολέμου στη ναυτική βάση των Αμερικάνικων δυνάμεων στο λιμάνι Πουσάν, σύμφωνα με το νοτιοκορεατικό Yonhap News.
Οι ιμπεριαλιστές των ΗΠΑ εντείνουν από πέρυσι την ανίχνευση δυνατοτήτων στα πλαίσια του «σχεδίου Δίας» με δοκιμές στις εγκαταστάσεις των δυνάμεων των ΗΠΑ στο λιμάνι Πουσάν και εισήγαγαν νέο εξοπλισμό, ως μέρος του σχεδίου. -0-

Νότια Κορέα: Στη φυλακή η Παρκ μετά την καθαίρεσή της

Στη φυλακή οδηγήθηκε βρίσκεται από τις αρχε΄ς του Απρίλη η καθαιρεθείσα πρόεδρος της Νότιας Κορέας, Παρκ Γκέουν Χε, η οποία συνελήφθη με την κατηγορία, μεταξύ άλλων, της δωροληψίας, έπειτα από το σκάνδαλο διαφθοράς που ξέσπασε στη χώρα, πλήττοντας την επιχειρηματική και πολιτική ελίτ.

Άγαλμα για τα θύματα Σεξουαλικής Σκλαβιάς εγέρθηκε στη Ν. Κορέα


Πιονγκγιάνγκ, 3 Απριλίου (KCNA) -- Ένα άγαλμα των θυμάτων της σεξουαλικής δουλείας που καταγγέλλει τα ανήθικα εγκλήματα των Ιαπώνων ιμπεριαλιστών στο παρελθόν στήθηκε στη Νότια Κορέα, σύμφωνα με το νοτιοκορεατικό ηλεκτρονικό έντυπο Tongil News.
Σε αυτό το πλαίσιο, το Συμβούλιο για την επίλυση του ζητήματος του Σώματος Εθελοντών στη Νότια Κορέα είχε συνάντηση στη Σεούλ στις 29 Μαρτίου.
Κατά τη συνάντηση, ένα από τα θύματα απαίτησε από την Ιαπωνία να ζητήσει επίσημα συγγνώμη και αποζημίωση για το έγκλημα της σεξουαλικής δουλείας.
Ο δημιουργός του αγάλματος, δήλωσε ότι τα επιζώντα θύματα της σεξουαλικής δουλείας είναι ένα σύμβολο της ειρήνης. -0-

Αναδημοσίευση από https://kcna-greece.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: