Πέμπτη 31 Αυγούστου 2017

Ιράν: Λευτεριά στον απεργό πείνας φυλακισμένο συνδικαλιστή Ρεζά Σαχαμπί

Προς τα αδελφά μαρξιστικά – λενινιστικά κόμματα και οργανώσεις, τις εργατικές οργανώσεις και τους προοδευτικά σκεπτόμενους ανθρώπους

Ο Ρεζά Σαχαμπί βρίσκεται σε απεργία πείνας

Να καταδικάσουμε το καθεστώς της Ισλαμικής Δημοκρατίας για τα εγκλήματά του ενάντια στους συνδικαλιστές αγωνιστές!

Αγαπητοί σύντροφοι,
Οι αρχές της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν έκλεισαν ξανά το Ρεζά Σαχαμπί, μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Συνδικάτου Εργαζομένων της Εταιρίας Λεωφορείων Τεχεράνης και Προαστίων (Συνδικάτο Bάχεντ) στις φυλακές Ρατζάι Σαχρ στις 9 Αυγούστου 2017.
Ο Ρεζά Σαχαμπί συνελήφθη τον Ιούνη του 2010 για τη συνδικαλιστική του δράση. Το Ισλαμικό Επαναστατικό Δικαστήριο τού φόρτωσε τη χαλκευμένη κατηγορία για “αντικρατική προπαγάνδα” και “δράση ενάντια στην εθνική ασφάλεια” τον Απρίλη του 2012 και τον καταδίκασε σε 6 χρόνια φυλάκιση, ενώ του απαγόρευσε για 5 χρόνια οποιαδήποτε συνδικαλιστική δραστηριότητα.

Το Ισλαμικό Επαναστατικό Δικαστήριο έκλεισε ξανά το Ρεζά Σαχαμπί στη φυλακή με την κατηγορία ότι τμήμα της ιατρικής άδειας που είχε χορηγηθεί στο Σαχαμπί δεν είχε συμφωνηθεί. Ο Σαχαμπί προχώρησε σε απεργίας πείνας αμέσως μετά τον επανεγκλεισμό του στη φυλακή στις 9 Αυγούστου. Συνεχίζει την απεργία πείνας για τρίτη εβδομάδα. Το Ρεζά Σαχαμπί τον μεταχειρίστηκαν πολύ σκληρά οι αρχές των φυλακών το 2010-2015. Κατά τη διάρκεια της σύλληψης και της ανάκρισής του, τον έδειραν άσχημα και τον έριξαν στην απομόνωση για πολλούς μήνες. Ως αποτέλεσμα, η κατάσταση της υγείας του Ρεζά Σαχαμπί στη φυλακή επιδεινώθηκε γρήγορα και ανέπτυξε πόνους στο σβέρκο και την πλάτη, όπως και μούδιασμα στο πόδι και το χέρι. Παρότι οι ιατρικές εξετάσεις έδειξαν ότι χρειάζεται επέμβαση στη σπονδυλική στήλη, οι αρχές των φυλακών δεν του επέτρεψαν άμεσα να έχει ιατρική θεραπεία εκτός των φυλακών. Ο Ρεζά Σαχαμπί προχώρησε σε αρκετές απεργίες πείνας για να διαμαρτηρηθεί για την κακομεταχείριση των συνδικαλιστών και των πολιτικών κρατουμένων. Ως αποτέλεσμα της εγχώριας και διεθνούς πίεσης, το Γραφείο του Ισλαμικού Εισαγγελέα έδωσε στο Σαχαμπί άδεια για ιατρικούς λόγους το Γενάρη του 2013, όμως αυτός αναγκάστηκε να επιστρέψει στη φυλακή τον Απρίλη του 2013. Ο Ρεζά Σαχαμπί έκανε εγχείρηση στη σπονδυλική στήλη και υποφέρει από μόνιμους πόνους στο σβέρκο και την πλάτη. Εξέτισε τη μειωμένη ποινή του το Μάη του 2015.

Αγαπητοί σύντροφοι,

το καπιταλιστικό καθεστώς της Ισλαμικής Δημοκρατίας φοβάται τη δημιουργία ανεξάρτητων εργατικών οργανώσεων. Το Ισλαμικό καθεστώς βλέπει το τέλος της παρασιτικής του ζωής να πλησιάζει όταν η εργατική τάξη και ο λαός είναι ενωμένοι, και προσπαθεί να καταπνιξει κάθε απόπειρα να οικοδομηθούν ανεξάρτητες και δημορκατικές εργατικές οργανώσεις. Γι’ αυτό φυλακίζει και κατηγορεί τους συνδικαλιστές εργάτες για συνωμοσία ενάντια στην “εθνική ασφάλεια”. Όμως ο αγώνας για τη δημιουργία συνδικάτων έχει μακρά ιστορία στο Ιράν και οι συλλήψεις και οι φυλακίσεις των ακτιβιστών από τα καθεστώτα του Σάχη και της Ισλαμικής Δημοκρατίας δεν ήταν σε θέση να σταματήσουν αυτό τον αγώνα. Με την ένταση του αγώνα ενάντια στην Ισλαμική Δημοκρατία, οι εργάτες θα επιβάλουν τα αιτήματά τους στο καθεστώς.
Το Κόμμα Εργασίας Ιράν (Τουφάν) απερίφραστα καταδικάζει τη σύλληψη, την κακομεταχείριση, τις πιέσεις, τα βασανιστήρια και τη φυλάκιση του Ρεζά Σαχαμπί και όλων των εργατών ακτιβιστών. Απαιτούμε την άμεση και άνευ όρων απελευθέρωση όλων των πολιτικών κρατουμένων. Καλούμε τα αδελφά Κόμματα και Οργανώσεις, τις δημοκρατικές και προοδευτικές δυνάμεις, τους εργάτες ακτιβιστές και τους προοδευτικά σκεπτόμενους ανθρώπους να καταδικάσουν το καπιταλιστικό καθεστώς της Ισλαμικής Δημοκρατίας για τον επανεγκλεισμό του Ρεζά Σαχαμπί στη φυλακή και για άλλα εγκλήματα. Ζητούμε από τους συντρόφους να εκφράσουν αλληλεγγύη με τους αγώνες των εργατών του Ιράν και να απαιτήσουν την άμεση και άνευ όρων απελευθέρωση όλων των εργατών ακτιβιστών και όλων των πολιτικών κρατουμένων.

Να απελευθερωθεί άμεσα και χωρίς όρους ο Ρεζά Σαχαμπί!

Να απελευθερωθούν όλοι οι φυλακισμένοι εργάτες ακτιβιστές άμεσα!

Ζήτω οι αγώνες των εργατών του Ιράν!

Κόμμα Εργασίας Ιράν (Τουφάν)
27 Αυγούστου 2017

Μετάφραση από τα αγγλικά στα ελληνικά: https://parapoda.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: