Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2017

Συνεχής πίεση στο Συνδικάτο Εργαζομένων της Εταιρίας Bάχεντ και το Ρεζά Σαχαμπί

Σύμφωνα με το γραφείο της εισαγγελίας, όπως δηλώθηκε στη σύζυγο του Ρεζά Σαχαμπί, αυτός ο φυλακισμένος αγωνιζόμενος εργάτης πρέπει να μείνει στη φυλακή ως τις 22 Δεκέμβρη 2018.


Παρά το γεγονός ότι η άδεια για ιατρικούς λόγους περιλαμβάνεται στη διάρκεια της ποινής του, το γραφείο της εισαγγελίας αφαίρεσε πέντε μήνες ιατρικής άδειας από τον φυλακισμένο εργάτη, παρότι αυτή είχε προηγουμένως εγκριθεί από τον ιατροδικαστή. Επιπρόσθετα, ενώ εξέτειε την ποινή του, μία νέα κατηγορία διατυπώθηκε εναντίον του και το δικαστήριο καταδίκασε το Σαχαμπί σε φυλάκιση ενός επιπλέον έτους, η οποία θα αρχίσει αμέσως μετά το τέλος της προηγούμενης ποινής. Έτσι, ο Σαχαμπί πρέπει να είναι στη φυλακή για άλλο έναν χρόνο και πέντε μήνες, μέχρι τις 22 Δεκέμβρη 2018.
Ο ισχυρισμός του εισαγγελέα για αφαίρεση των πέντε μηνών της ιατρικής άδειας από την εξαετή ποινή φυλάκισης του Σαχαμπί είναι αντίθετη σε μια επιστολή που ο Σαχαμπί είδε (στις φυλακές Ρατζάι Σαχρ στις 8 Αυγούστου) σύμφωνα με την οποία η τελευταία ημέρα φυλάκισής του ήταν στις 9 Σεπτέμβρη 2015. Ο Σαχαμπί μπήκε στις φυλακές Ρατζάι Σαχρ στις 8 Αυγούστου και έκτοτε η οικογένεια και οι συνάδελφοί του δεν είναι σε θέση να επικοινωνήσουν μαζί του.

Το Συνδικάτο Εργαζομένων της Εταιρίας Bάχεντ απερίφραστα καταδικάζει τη συνεχιζόμενη πίεση στο Συνδικάτο και τη φυλάκιση ενός μέλους του διοικητικού συμβουλίου του, και καλεί σε άμεση απελευθέρωση του Ρεζά Σαχαμπί και την ακύρωση των καταδικών εναντίον του όπως και εναντίον άλλων μελών του συνδικάτου μας, του κ. Εμπραχήμ Μανταντί και κ. Νταβούντ Ραζαβί, καθώς και άλλων φυλακισμένων εργατών και συνδικαλιστών.
Συνδικάτο Εργαζομένων της Εταιρίας Λεωφορείων Τεχεράνης και Προαστίων (Συνδικάτο Βάχεντ)
12 Αυγούστου 2017
Μετάφραση από τα πέρσικα στα αγγλικά: Διεθνής Συμμαχία για την Υποστήριξη των Εργατών του Ιράν, 14 Αυγούστου 2017.
Μετάφραση από τα αγγλικά στα ελληνικά: https://parapoda.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: