Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2017

Μεγάλη επιτυχία της Εκδήλωσης στο Παρίσι για τα 100 Χρόνια της Οχτωβριανής Επανάστασης


Στις 11 Νοέμβρη 2017 (Σάββατο) πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι με μεγάλη επιτυχία η Εκδήλωση που οργανώθηκε απ’ το αδελφό Κομμουνιστικό Κόμμα Εργατών Γαλλίας (PCOF), στα πλαίσια των πρωτοβουλιών της Διεθνούς Σύσκεψης των μαρξιστικών-λενινιστικών Κομμάτων και Οργανώσεων – CIPOML – για τον γιορτασμό των 100 χρόνων από την Οχτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση.
Στην αίθουσα της εκδήλωσης παραβρέθηκαν γύρω στα 400 άτομα που παρακολούθησαν το πλούσιο Πρόγραμμα αυτού του διεθνούς meeting. Από τις 2 μμ η αίθουσα «Bellevilloise» δονούνταν κατά διαστήματα από επαναστατικά τραγούδια των συμμετεχόντων σε διάφορες γλώσσες, από πολλά επαναστατικά τραγούδια διαφόρων χωρών, της εξαιρετικής χορωδίας γυναικών-ανδρών «Auberbabel» που ενισχύθηκαν με τη δυναμική και τον νεανικό ενθουσιασμό της μαχητικής Ένωσης Νέων Επαναστατών που παρουσίασαν την πολιτική τους πλατφόρμα και ένα ποίημα νεαρού εργάτη, μέλος της Οργάνωσής τους, με περιεχόμενο τη σημασία της Οχτωβριανής Επανάστασης του ΄17 για τη σημερινή νεολαία, αποσπώντας τα παρατεταμένα ζωηρά χειροκροτήματα.
Κατά τη διάρκεια της Εκδήλωσης στέλεχος του Κομμουνιστικού Κόμματος Εργατών Γαλλίας (PCOF) παρουσίασε την κεντρική ομιλία που αναμένονταν με μεγάλο ενδιαφέρον και καταχειροκροτήθηκε παρατεταμένα, η οποία δεν περιορίστηκε μόνο στην τότε τεράστια σημασία της Προλεταριακής Επανάστασης του Οχτώβρη για το Προλεταριάτο και τους λαούς της Ρωσίας καθώς και για το Προλεταριάτο και τους καταπιεσμένους λαούς, για τους κομμουνιστές και τους επαναστάτες όλων των χωρών, αλλά και στα διδάγματα της Οχτωβριανής Επανάστασης για τη σημερινή περίοδο, την αναγκαιότητα της επαναστατικής ρήξης με τον καπιταλισμό-ιμπεριαλισμό, σε συνδυασμό με την ταξική πάλη της εργατικής τάξης, των αγροτών και των λαών, σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, αναλύοντας ταυτόχρονα την τωρινή διεθνή κατάσταση.
Στη μεγάλη στολισμένη αίθουσα με επαναστατικές αφίσες από την Οχτωβριανή Επανάσταση και πολλά συνθήματα, με πίνακες ζωγραφικής από στιγμές της Επανάστασης, με πολλά βιβλία δυο εκδοτικών «Le Point du Jour» και «Kobawa», στα διάφορα τραπέζια γεμάτα με υλικά από μαρξιστικά-λενινιστικά Κόμματα και γυναικείες Οργανώσεις, γίνονταν καθόλη τη διάρκεια της Εκδήλωσης πολλές ενδιαφέρουσες συζητήσεις.
Με μεγάλη προσοχή οι συμμετέχοντες παρακολούθησαν τη συζήτηση στρογγυλής τράπεζας, στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι των Ευρωπαϊκών Κομμάτων που αναφέρθηκαν στην επίδραση της Οχτωβριανής Επανάστασης στις χώρες τους. Ο εκπρόσωπος της «ΚΙΝΗΣΗΣ», αφού αναφέρθηκε στην μεγάλη επίδραση της νικηφόρας Προλεταριακής Επανάστασης του Οχτώβρη σε εργατιά-αγροτιά (ίδρυση ΓΣΕΕ Οχτώβρης 1918 – ΣΕΚ = ΚΚΕ Νοέμβρης 1918) και στη διανόηση, με κορυφαία περίπτωση το μεγάλο επαναστάτη κομμουνιστή ποιητή ΚΩΣΤΑ ΒΑΡΝΑΛΗ, για τη Νίκη της Προλεταριακής Επανάστασης στη Ρωσία και τη μετέπειτα πορεία της Σοβιετικής Ένωσης υπογράμμισε με έμφαση επιγραμματικά: ΧΩΡΙΣ το επαναστατικό Κόμμα των Μπολσεβίκων μ’ επικεφαλής το ΛΕΝΙΝ κ α μ ι ά νικηφόρα Προλεταριακή Επανάσταση, ΧΩΡΙΣ το επαναστατικό Κόμμα των Μπολσεβίκων μ’ επικεφαλής τους ΛΕΝΙΝ-ΣΤΑΛΙΝ κ α μ ι ά νικηφόρα οικοδόμηση του Σοσιαλισμού-Κομμουνισμού, ΧΩΡΙΣ το επαναστατικό Κομμουνιστικό Κόμμα της Σοβιετικής Ένωσης(Μπολσεβίκων), την ισχυρή Σοβιετική Ένωση και τον επαναστατικό Κόκκινο Στρατό μ’ επικεφαλής το ΣΤΑΛΙΝ κ α μ ι ά Αντιφασιστική ΝΙΚΗ των Λαών.
Πολλοί απ’ τους συμμετέχοντες έκφρασαν στους συντρόφους προς το τέλος της εκδήλωσης τον ενθουσιασμό τους για τη μεγάλη επιτυχία που είχε αυτό το meeting για το αδελφό Κομμουνιστικό Κόμμα Εργατών Γαλλίας (PCOF), για τα αδελφά Κόμματα και Οργανώσεις, για την CIPOML: ήταν ένα διεθνιστικό meeting που στηρίχθηκε στο παρελθόν και στην ιστορία του κομμουνιστικού μαρξιστικου-λενινιστικού κινήματος με το βλέμμα στραμμένο στο παρόν και στο μέλλον για περισσότερη δουλειά και μεγαλύτερες επιτυχίες στην επαναστατική ταξική πάλη.
Η Εκδήλωση έκλεισε με τις ευχαριστίες προς όλους τους παρόντες και ειδικά προς τους συντρόφους και φίλους που εργάστηκαν δραστήρια και συνέβαλλαν στην επιτυχία της.
Στο τέλος, σε επαναστατική ατμόσφαιρα, όλοι μαζί οι παρευρισκόμενοι όρθιοι με υψωμένες τις γροθιές τραγούδησαν τη Διεθνή.
Την επόμενη μέρα οι γάλλοι σύντροφοι ξενάγησαν τις αντιπροσωπίες των μαρξιστικών-λενινιστικών Κομμάτων και Οργανώσεων στο ιστορικό 11e arrondissment όπου βρίσκεται το Νεκροταφείο «Pere Lachaise», σημαντικός τόπος της «Παρισινής Κομμούνας». Το απόγευμα ξεναγήθηκαν στο «musee de la Commune» στο Saint Denis (93) του Παρισιού.

Στη συζήτηση στρογγυλής τράπεζας συμμετείχαν τα παρακάτω Ευρωπαϊκά μαρξιστικά-λενινιστικά Κόμματα και Οργανώσεις:

1. Γερμανία: Οργάνωση για την οικοδόμηση του Κομμουνιστικού Κόμματος Εργατών Γερμανίας (Arbeit Zukunft)
2. Δανία: Κομμουνιστικό Κόμμα Εργατών Δανίας (APK)
3. Τουρκία: Κόμμα Εργασίας Τουρκίας (EMEP)
4. Ισπανία: Κομμουνιστικό Κόμμα Ισπανίας (Μαρξιστικό-Λενινιστικό) PCE (m-l)
5. Ελλάδα: Κίνηση για την Ανασύνταξη του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας (1918-1955)
6. Ιταλία: Κομμουνιστική Πλατφόρμα για το Κομμουνιστικό Κόμμα του προλεταριάτου της Ιταλίας
Νορβηγία: Μαρξιστική-Λενινιστική Οργάνωση Νορβηγίας Revolusjon (επειδή δεν μπορούσε να παραβρεθεί στο meeting, έστειλε χαιρετισμό που διαβάστηκε στην Εκδήλωση)

Με τη συμμετοχή των:
Ισημερινός: Μαρξιστικό Λενινιστικό Κομμουνιστικό Κόμμα Ισημερινού
Μεξικό: Κομμουνιστικό Κόμμα Μεξικού (μαρξιστικό-λενινιστικό) και Επαναστατικό Λαϊκό Μέτωπο (FPR)
Δομινικανή Δημοκρατία: Κομμουνιστικό Κόμμα Εργατών Δομινικανής Δημοκρατίας
Μπουρκίνα Φάσο: Επαναστατικό Κομμουνιστικό Κόμμα Άνω Βόλτας (Μπουρκίνα Φάσο)
Τυνησία: Κόμμα των Εργατών Τυνησίας
Μπενίν: Κομμουνιστικό Κόμμα Μπενίν
Μαρτινίκα: Εθνικό Συμβούλιο της Λαϊκής Επιτροπής (CNCP)

Δεν υπάρχουν σχόλια: