Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2017

Νέα από την κορεατική χερσόνησο - Νοέμβρης 2017

Κοινές στρατιωτικές ασκήσεις Νοτιοκορεατών και Αμερικάνων πεζοναυτών

Πιόνγιανγκ, 8 Νοέμβρη (KCNA) -- Νοτιοκορεάτες και Αμερικάνοι πεζοναύτες ξεκίνησαν κοινές ασκήσεις στις νήσους Paekryong και Yonphyong στις 30 Οκτωβρίου, επί τη ευκαιρία της επίσκεψης του πολεμοκάπηλου Trump στη Νότια Κορέα, σύμφωνα με το νοτιοκορεάτικο Yonhap News της Νότιας Κορέας.
Στην άσκηση συμμετέχουν η 1η μοίρα και η 6η ταξιαρχία των μαχητικών θαλάσσιων σωμάτων της Νότιας Κορέας και των στρατευμάτων που σταθμεύουν στο νησί Yonphyong και η 3η ομάδα θαλάσσιων δυνάμεων του αμερικανικού ιμπεριαλιστικού επιθετικού στρατού με έδρα την Οκινάβα της Ιαπωνίας. -0-

Απαντητική επιστολή του προέδρου της Συρίας στον Κιμ Γιονγκ Ουν

Πιονγιάνγκ, 21 Νοεμβρίου (KCNA) - Ο Κιμ Γιονγκ Ουν , πρόεδρος της Επιτροπής Κρατικών Υποθέσεων της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας, έλαβε απαντητική επιστολή από τον πρόεδρο της Αραβικής Δημοκρατίας της Συρίας, Μπασάρ Αλ-Άσαντ, την Κυριακή.
Το μήνυμα λέει:
Εκφράζω τις ευχαριστίες μου και σε ολόκληρη τη φιλική ηγεσία και το λαό της χώρας σας για την αποστολή συγχαρητηρίων για την 47η επέτειο του ένδοξου διορθωτικού κινήματος της Συριακής Αραβικής Δημοκρατίας.
Σας εύχομαι θερμά καλή υγεία και ευτυχία και στους πολίτες της χώρας σας μεγαλύτερη πρόοδο και ευημερία.
Επωφελούμενος αυτής της ευκαιρίας, επαναλαμβάνω τη βούλησή μας να εδραιώσουμε δεσμούς φιλίας και συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών σύμφωνα με τα συμφέροντα και την ευημερία των φίλων λαών τους. -0-

Συνομιλίες ΥΠΕΞ Κούβας-ΛΔ Κορέας

Φώτο: Υπουργείο εξωτερικών Κούβας
Πιονγιάνγκ, 24 Νοέμβρη (KCNA) - Πραγματοποιήθηκαν συνομιλίες μεταξύ του υπουργού Εξωτερικών της ΛΔΚ Ρι Γιονγκ Χο, ο οποίος ηγείται κυβερνητικής αντιπροσωπείας που πραγματοποίησε  επίσημη επίσκεψη στην Κούβα και του υπουργού Εξωτερικών της Κούβας Μπρούνο Ροντρίγκεζ Παρρίλα στο κτίριο του κουβανικού υπουργείου Εξωτερικών την Τετάρτη.
Παρόντες από την  πλευρά της ΛΔΚ ήταν μέλη της αντιπροσωπείας και ο Πρεσβευτής της ΛΔΚ στην Κούβα και από την κουβανική πλευρά ήταν υπάλληλοι του Υπουργείου Εξωτερικών. 
Κατά τις συνομιλίες, οι δύο υπουργοί Εξωτερικών εξέφρασαν τη σταθερή βούληση να εδραιώσουν περαιτέρω τις φιλικές σχέσεις και τη συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών που παρείχαν οι προηγούμενοι ηγέτες και να αναπτυχθούν επιτυχώς από τον σεβαστό ανώτατο ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν και τον σύντροφο Ραούλ Κάστρο Ρουζ.
Ο Ri Yong Ho αναφέρθηκε στην οξυμένη κατάσταση που επικρατεί στην Κορεατική Χερσόνησο λόγω των στρατιωτικών κινήσεων των ιμπεριαλιστών και τόνισε ότι η ΛΔΚ θα ενισχύσει την αμυντική της ικανότητα για να αντιμετωπίσει την εχθρική πολιτική και τον εκβιασμό των ΗΠΑ.
Ο Bruno Rodriguez Parrilla ανέφερε τον αγώνα του λαού για κυριαρχία, ανεξαρτησία και δικαίωμα στην αυτοδιάθεση και το δικαίωμα στην καθιέρωση του πολιτικού, οικονομικού, κοινωνικού και πολιτισμικού συστήματος του καθενός, και της μη παρέμβασης.
Και οι δύο πλευρές απέρριψαν έντονα την αυθαίρετη πρακτική των Η.Π.Α., η οποία ανακήρυξε τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας ως «υποστηρικτή της τρομοκρατίας» ως παράνομη παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου.
Την ίδια μέρα ο Ri Yong Ho συναντήθηκε και μίλησε με άτομα του Διεθνούς Τμήματος της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κούβας, το Υπουργείο Εξωτερικών της Κούβας και την οργάνωση αλληλεγγύης. -0-

Συνάντηση του ΥΠΕΞ της ΛΔ Κορέας με τον Ραούλ Κάστρο

Πιονγιάνγκ, 25 Νοέμβρη (KCNA) - Ο υπουργός Εξωτερικών της ΛΔ Κορέας Ρο Γιόνγκ Χο, σε επίσημη επίσκεψη στην Κούβα ως επικεφαλής κυβερνητικής αντιπροσωπείας της ΛΔΚ, συναντήθηκε την Παρασκευή και είχε συνομιλίες με τον Πρόεδρο του Συμβουλίου Υπουργών Ραούλ Κάστρο Ρουζ, πρόεδρο του Κρατικού Συμβουλίου της Κούβας, στο κτίριο του Συμβουλίου της Επικρατείας.
Ο Ρι μεταβίβασε με ευχαρίστηση τους θερμούς χαιρετισμούς και το προφορικό μήνυμα που έστειλε ο σεβαστός ανώτατος ηγέτης Κιμ Γιονγκ Ουν στον Ραούλ Κάστρο Ρουζ,
Μεταβίβασε επίσης το συλλυπητήριο μήνυμα που έστειλε ο Ανώτατος ηγέτης στον Ραούλ Κάστρο Ρουζ κατά την πρώτη επέτειο από το θάνατο του Φιντέλ Κάστρο Ρουζ.
Υπήρξε ανταλλαγή απόψεων σχετικά με το θέμα της ενίσχυσης των παραδοσιακών δεσμών φιλίας μεταξύ των δύο χωρών και διεθνών θεμάτων αμοιβαίου ενδιαφέροντος στις συνομιλίες.
Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο πρεσβευτής της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας στην Κούβα Pak Chang Yul και ο υπουργός Εξωτερικών της Κούβας Bruno Rodriguez Parrilla. -0-

Μνημόσυνο στον ένα χρόνο από το θάνατο του Φιντέλ Κάστρο

Πιόνγιανγκ, 25 Νοεμβρίου (KCNA) - Μνημόσυνο για τον Φιντέλ Κάστρο Ρουζ πραγματοποιήθηκε στην πρεσβεία της Κούβας στη ΛΔΚ το Σάββατο με την ευκαιρία της πρώτης επετείου από το θάνατό του του.
Στη φωτογραφία διακρίνεται στεφάνι που απέστειλε ο Κιμ Γιονγκ Ουν, ο Ανώτατος ηγέτης του Κόμματος Εργατών Κορέας του κράτους και του στρατό της ΛΔΚ.
Στην τελετή συμμετείχαν ο Kim Sung Du, πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας που είναι πρόεδρος της Επιτροπής Αλληλεγγύης της ΛΔΚ, ο Ryu Myong Son, αναπληρωτής διευθυντής της Κεντρικής Επιτροπής του Κόμματος Εργατών Κορέας, ο στρατηγός Kim Hyong Ryong , ο υφυπουργός των Λαϊκών Ενόπλων Δυνάμεων, ο Ho Yong Bok, ο υφυπουργός Εξωτερικών, οι υπάλληλοι του Υπουργείου Εξωτερικών Οικονομικών Σχέσεων, η Επιτροπή Πολιτιστικών Σχέσεων με τις ξένες χώρες και το Γενικό Γραφείο Υποθέσεων με το Διπλωματικό Σώμα και οι υπάλληλοι από την πρεσβεία της Κούβας στη χώρα, συμπεριλαμβανομένου του Πρέσβη Jesus De Los Angeles Aise Sotolongo.
Μπροστά από τη φωτογραφία του Φιντέλ Κάστρο Ρουζ υπήρχαν στεφάνια στο όνομα του Διεθνούς Τμήματος της Κεντρικής Επιτροπής του Κόμματος Εργατών Κορέας, του Υπουργείου των Λαϊκών Ενόπλων Δυνάμεων, του Υπουργείου Εξωτερικών και της Επιτροπής Αλληλεγγύης της ΛΔΚ και της Κούβας.
Στην εκδήλωση έγιναν και ομιλίες.
Οι ομιλητές δήλωσαν ότι ο Φιντέλ Κάστρο Ρουζ ήταν εξέχον πολιτικός ακτιβιστής που καθιέρωσε το πρώτο σοσιαλιστικό σύστημα στο δυτικό ημισφαίριο και αφιέρωσε τα πάντα στην ευημερία της χώρας, στην ευτυχία του λαού και στη δίκαιη υπόθεση για ανεξαρτησία ενάντια στον ιμπεριαλισμό. 
Υπενθύμισαν ότι ο Κιμ Γιονγκ Ουν πραγματοποίησε πέρυσι επίσκεψη στην πρεσβεία της Κούβας για να εκφράσει τα βαθιά του συλλυπητήρια για το θάνατο Φιντέλ Κάστρο Ρουζ και απέστειλε αντιπροσωπεία υψηλού επιπέδου σε συμπαράσταση στην Κούβα.
Επιβεβαίωσαν ότι τις αδελφικές σχέσεις μεταξύ της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας και της Κούβας και η την παράδοση της διμερούς φιλίας που παρέχεται από τους ηγέτες των προηγούμενων γενεών των δύο χωρών, θα παραμείνουν αμετάβλητες στο πέρασμα του χρόνου και την αντικατάσταση των γενεών.
Οι επισκέπτες ξαναθυμήθηκαν με βαθιά συγκίνηση τη ζωή του Φιντέλ αφιερωμένη στην νικηφόρα πρόοδο της υπόθεσης του σοσιαλισμού και την ανάπτυξη των φιλικών σχέσεων της ΛΔΚ και της Κούβας. -0-

Νότια Κορέα: Απαίτησαν την απελευθέρωση συνδικαλιστή ηγέτη

Φώτο: Ο Χαν Σανγκ Γκιούν
Πιονγιάνγκ, 27 Νοέμβρη (KCNA) - Υποψήφιοι για την προεδρία, την αντιπροεδρία και τη γενική γραμματεία της Συνδικαλιστικής Συνομοσπονδίας της Νότιας Κορέας (KCTU) σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε στις 24 Νοεμβρίου μπροστά από τη φυλακή Hwasong, απαίτησαν την απελευθέρωση του πρόεδρου της οργάνωσης Χαν Σανγκ Γκιούν και την άρση του εντάλματος σύλληψης του Γενικού Γραμματέα Ri Yong Ju, ο οποίος βρίσκεται στη λίστα καταζητουμένων, γράφει το νοτιοκορεάτικο διαδικτυακό έντυπο Jaju Sibo.
Στο δελτίο Τύπου η οργάνωση καταγγέλλει την παρούσα κυβέρνηση, η οποία αναδείχθηκε στην εξουσία με τις δεσμεύσεις για την κατάργηση της κακοδιοίκησης και της μεγάλης μεταρρύθμισης της κοινωνίας, επειδή δεν απελευθέρωσε ούτε έναν από εκείνους που ρίχτηκαν στη φυλακή κάτω από το καταπιεστικό καθεστώς της Παρκ Γκέουν Χε. 
Ήταν ήρωες των διαδηλώσεων των κεριών, καθώς αγωνίστηκαν για τα δικαιώματα και την ύπαρξη όλων των εργαζομένων και των πολιτών, γράφει το δελτίο τύπου.
Κάλεσαν την «κυβέρνηση» να αφήσει ελεύθερο τον Han Sang Gyun και να επιδείξει τη θέλησή της να ακούσει τις απαιτήσεις της κοινωνίας.
Εάν η κυβέρνηση δεν λάβει τα κατάλληλα μέτρα μέχρι το τέλος του έτους, η KCTU θα αναλάβει πρωταρχικό καθήκον στον αγώνα της κατά της «κυβέρνησης» να απελευθερώσει τον Han Sang Gyun. -0-

Vigilant Ace: Κοινή στρατιωτική άσκηση ΗΠΑ-Ν. Κορέας ενάντια στη ΛΔ Κορέας

Πιονγιάνγκ, 27 Νοέμβρη (KCNA) - Οι Αμερικανοί ιμπεριαλιστές και οι νοτιοκορεάτικες μαριονέτες τους σχεδιάζουν να οργανώσουν κοινές στρατιωτικές ασκήσεις μεγάλης κλίμακας κατά της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας στον αέρα και τη θάλασσα από τις 4 έως τις 8 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με το νοτιοκορεατικό Yonhap News.

Οι πολεμοκάπηλοι πρόκειται να αναπτύξουν πάνω από 230 στρατιώτες σε διάφορες αποστολές των αμερικανικών επιθετικών δυνάμεων και η νοτιοκορεατική αεροπορία θα κάνει εναέριες περιπολίες πάνω από τη Νότια Κορέα από οκτώ βάσεις στην Ιαπωνία και στη Νότια Κορέα για να διεξάγει μια πολεμική πολέμου που θα προσομοιάζει σε πραγματικό πόλεμο.

Λέγεται ότι 6 F-22s και 3-4 F-35As θα συμμετάσχουν στην άσκηση με κωδικό όνομα Vigilant Ace. Είναι η πρώτη φορά που έξι F-22 που ονομάζονται στρατηγικά όπλα από τους ιμπεριαλιστές των ΗΠΑ εισάγονται στη Νότια Κορέα.

Στις εν λόγω ασκήσεις θα συμμετάσχουν επίσης περίπου 12.000 στρατιώτες του ναυτικού.

Με την κινητοποίηση τέτοιων τεράστιων δυνάμεων, οι  πολεμοκάπηλοι περηφανεύονται ότι θα κάνουν χτυπήματα ακρίβειας σε στρατηγικούς στόχους στη ΛΔΚ. -0-

Φώτο: Flickr

Νεπαλέζικη οργάνωση: Οι ΗΠΑ δεν πρέπει να υποτιμούν την δύναμη της ΛΔ Κορέας

Πονγκγιανγκ, 28 Νοεμβρίου (KCNA) - Το Λογοτεχνικό Φόρουμ για τη Μελέτη της Πολιτικής Songun του Νεπάλ εξέδωσε δήλωση με τίτλο "Οι Η.Π.Α. δεν πρέπει να υποτιμούν την δύναμη της ΛΔΚ" στις 16 Νοεμβρίου.
Η δήλωση ξεμπροστιάζει την εκστρατεία Τραμπ στην Ασία ως προπέτασμα για την έναρξη ενός πυρηνικού πολέμου στην κορεατική χερσόνησο, καθώς αποκάλυψε ανοιχτά τους αληθινούς σκοπούς του ως καταστροφέα της παγκόσμιας ειρήνης και ασφάλειας.
Οι Η.Π.Α. πρέπει να αντλήσουν ένα σωστό μάθημα από την πικρή ήττα του στον πόλεμο της Κορέας το 1950 και τα συμβάντα του ένοπλου κατασκοπευτικού πλοίου Pueblo και του μεγάλου μεγέθους κατασκοπευτικού αεροσκάφους EC-121. 
Το ιστορικό της αντιπαράθεσης μεταξύ της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας και των ΗΠΑ δείχνει σαφώς ότι η τελευταία δεν πρέπει να υποτιμά την πρώτη.
Η πρόσβαση της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας στα πυρηνικά όπλα είναι μια επιλογή πολύ δίκαιη και αναπόφευκτη για την αυτοάμυνα της και για την υπεράσπιση της κυριαρχίας και την αξιοπρέπειας της χώρας, καθώς και το δικαίωμα των λαών να ζουν απέναντι στις  κινήσεις των ΗΠΑ που κλιμακώνουν την πυρηνική απειλή, τον εκβιασμό και την εχθρικότητα.
Έχουν παρέλθει ανεπιστρεπτί οι μέρες που οι ΗΠΑ αποτελούσαν απειλή για τη ΛΔΚ με πυρηνικά όπλα.
Η ΛΔΚ προχωράει δυναμικά παρά τις σκληρές κυρώσεις και πιέσεις των ιμπεριαλιστών.
Χάρη στη σοφή καθοδήγηση του Κόμματος Εργατών της Κορέας, τη μονολιθική ενότητα και την ανεξάντλητη στρατιωτική δύναμη, οι Κορεάτες είναι βέβαιο ότι θα κερδίσουν την τελική νίκη στην αναμέτρηση με τους ιμπεριαλιστές των ΗΠΑ. -0-
Ο Kim Jong Un δίνει εντολή για δοκιμαστική εκτόξευση νέου διηπειρωτικού πυραύλου
Πιονγιάγκ, 29 Νοεμβρίου (KCNA) -- Ο ανώτατος ηγέτης Κιμ Γιονγκ Ουν, του Κόμματος μας, του κράτους και του στρατού, έδωσε προσωπική διαταγή για τη δοκιμαστική εκτόξευση του νεοσύστατου  διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου Hwasong-15 στις 28 Νοεμβρίου, Juche 106 (2017). -0-

Η επίσημη ανακοίνωση της ΛΔ Κορέας για την πετυχημένη εκτόξευση διηπειρωτικού πυραύλου

Πιονγιάνγκ, 29 Νοέμβρη (KCNA) - Η κυβέρνηση της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας έκανε την ακόλουθη δήλωση την Τετάρτη σχετικά με την επιτυχημένη εκτόξευση νέου τύπου  διηπειρωτικού πυραύλου:
Η δοκιμαστική εκτόξευση του διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου Hwasong-15, που κατασκευάστηκε πρόσφατα στο πλαίσιο του πολιτικού ψηφίσματος και της στρατηγικής απόφασης του Κόμματος Εργατών Κορέας, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία.
Το σύστημα Hwasong-15 είναι ένας διηπειρωτικός βαλλιστικός πύραυλος γεμάτος με υπερμεγέθη βαριά κεφαλή που μπορεί να χτυπήσει ολόκληρη την ηπειρωτική χώρα των ΗΠΑ. Το σύστημα αυτό έχει πολύ μεγαλύτερα πλεονεκτήματα στις τακτικές και τεχνολογικές προδιαγραφές και στα τεχνικά χαρακτηριστικά του από το Hwasong-14 του οποίου η δοκιμαστική εκτόξευση διεξήχθη τον τελευταίο Ιούλιο και είναι ο ισχυρότερος διηπειρωτικός βαλλιστικός πύραυλος που ανταποκρίνεται στον στόχο της ολοκλήρωσης της ανάπτυξης του πυραυλικού συστήματος πυροβόλων όπλων που έθεσε η ΛΔ Κορέας.
Μετά την εξουσιοδότηση του Κόμματος Εργατών Κορέας και της κυβέρνησης της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας, ο διηπειρωτικός βαλλιστικός πύραυλος  Hwasong-15 εγκαινιάστηκε στις 02:48 στις 29 Νοεμβρίου, Juche 106 (2017) στα προάστια της Πιονγιάνγκ υπό την καθοδήγηση του σύντροφο Κιμ Γιανγκ Ουν.
Μετά από μια 53-λεπτή πτήση κατά μήκος της προκαθορισμένης τροχιάς του, ο πύραυλος προσγειώθηκε με ακρίβεια στα νερά που βρίσκονται στην ανοιχτή θάλασσα στην Ανατολική Θάλασσα της Κορέας.
Η δοκιμαστική εκτόξευση διεξήχθη στην υψηλότερη γωνία του συστήματος εκτόξευσης  και δεν είχε αρνητικές επιπτώσεις στην ασφάλεια των γειτονικών χωρών.
Ο πύραυλος έφτασε σε μέγιστο υψόμετρο 4.475 χλμ. Και έπειτα πέταξε απόσταση 950 χλμ.
Αφού παρακολούθησε την επιτυχημένη εκτόξευση του νέου τύπου διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου Hwasong-15, ο Kim Jong Un δήλωσε με υπερηφάνεια ότι τώρα συνειδητοποιήσαμε τελικά τη μεγάλη ιστορική αιτία της ολοκλήρωσης της πυρηνικής δύναμης του κράτους, της αιτίας της οικοδόμησης μιας πυραυλικής δύναμης.
Η μεγάλη επιτυχία της δοκιμαστική εκτόξευσης του διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου Hwasong-15 είναι μια ανεκτίμητη νίκη που πέτυχε ο μεγάλος και ηρωικός λαός της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας, ο οποίος διατήρησε τη γραμμή του Κόμματος Εργατών Κορέας για την ταυτόχρονη ανάπτυξη των δύο μετώπων με αφοσίωση χωρίς την παραμικρή υποχώρηση παρά τις βάναυσες προκλήσεις των Αμερικάνων ιμπεριαλιστών και των οπαδών τους και τις πολλαπλές δυσκολίες.
Η ανάπτυξη και η προώθηση του στρατηγικού όπλου από την ΛΔ Κορέας είναι να υπερασπιστεί την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της χώρας από την πολιτική πυρηνικών εκβιασμών των αμερικανικών ιμπεριαλιστών και την πυρηνική απειλή και να εξασφαλίσει την ειρηνική ζωή του λαού και συνεπώς δεν αποτελεί απειλή για οποιαδήποτε χώρα και περιοχή, εφόσον δεν παραβιάζονται τα συμφέροντα της ΛΔ Κορέας. Αυτή είναι η επίσημη δήλωση μας.
Ως υπεύθυνη πυρηνική δύναμη και ειρηνικό κράτος, η Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να εξυπηρετήσει τον ευγενή σκοπό της υπεράσπισης της ειρήνης και της σταθερότητας του κόσμου. -0-

Δεν υπάρχουν σχόλια: