Τρίτη 17 Απριλίου 2018

ΣΚΑΝΔΑΛΟ «NOVARTIS» - Α. ΣΑΜΑΡΑΣ: πρωθυπουργός-υπαλληλίσκος παραρτήματος Αθήνας

ΣΚΑΝΔΑΛΟ «NOVARTIS»
Α. ΣΑΜΑΡΑΣ: πρωθυπουργός-υπαλληλίσκος παραρτήματος Αθήνας
Απεγνωσμένες προσπάθειες συγκάλυψης του μεγάλου σκανδάλου

 
Τα εμπλεκόμενα στελέχη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ στο σκάνδαλο «NOVARTIS» καταβάλλουν κάθε προσπάθεια για να συγκαλύψουν το μεγάλο σκάνδαλο, εξακολουθώντας να το παρουσιάζουν ως «σκευωρία» (!) δηλ, ως ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ με πρωτοστατούντα το φασιστοειδές Α. Σαμαρά και με το Ναζι-φασίστα Α. Γεωργιάδη να εξακολουθεί να ισχυρίζεται ψευδέστατα ότι «ο Τσίπρας ιθύνων νους της σκευωρίας της NOVARTIS» («ΝΕΑ» 23-25/3/2018, σελ.23).
Όμως η ύπαρξη του σκανδάλου επιβεβαιώνεται, εκτός των πολλών άλλων, πρώτα και κύρια απ’ το γεγονός, ότι αυτό αποτελεί το μεγαλύτερο, μετά από εκείνο της πλήρους οικονομικής χρεοκοπίας της χώρας,  σκάνδαλο του 21ου αιώνα που κόστισε στον ελληνικό λαό 23-24 δισ. Ευρώ. 

Παρόλο που ο Σαμαράς διερρήγνυε τα ιμάτιά του, ότι είναι «σκευωρία» και ότι δεν είχε καμία σχέση μ’ αυτό, τα λίγα που διέρρευσαν στον τύπο αποδεικνύουν ότι είχε και παραείχε: το ιδιόχειρο σημείωμα προς το Φρουζή, τις επιστολές απ’ την έδρα της εταιρίας στη Βασιλεία-Ελβετίας που ζητούσαν ραντεβού μαζί του στο Davos αλλά και τις «αξιολογήσεις» που περιέχονται στα Αρχεία Φρουζή όπου ο ίδιος σημειώνει: «η εταιρεία μας πέτυχε να γίνει ηγέτης στο χώρο» και «πιάσαμε τους στόχους μας 100%. Η Ελλάδα καθορίζει τις τιμές στο χώρο της Ευρώπης» («Εφ.Συντακτών» 27/3/2018, σελ.1).
Στους σχεδιασμούς συγκάλυψης του σκανδάλου της «NOVARTIS» εντάσσεται και η άρνηση των εμπλεκομένων με πρώτο το Σαμαρά να καταθέσει στην προκαταρκτική Επιτροπή: «Βροχή τα «όχι» από α 10 πολιτικά πρόσωπα που αναφέρονται στη δικογραφία της Novartis, με τον έναν μετά τον άλλον να αρνούνται, μέσω επιστολών, να καταθέσουν στην προκαταρκτική επιτροπή της Βουλής. Την απόφασή του να μην παραστεί στη συνεδρίαση έκανε πρώτος ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς» («Δημοκρατία» 23/3/2018, σελ.6). Επίσης στους ίδιους σχεδιασμούς εντάσσεται και η πιθανή αποχώρηση των κομμάτων απ’ την προκαταρκτική επιτροπή της Βουλής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: