Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2013

Andrey Vyshinsky: Ανακεφαλαίωση της υπόθεσης προδοσίας–Μέρος Γ’

Οι συμφωνίες του Τρότσκι με Ιάπωνες και Γερμανούς
Όπως διαπιστώθηκε σε προηγούμενες δίκες και τώρα επιβεβαιώνεται, ο Τρότσκι έκανε συμφωνίες με τις γερμανικές και ιαπωνικές μυστικές υπηρεσίες πληροφοριών για να ενωθούν στον αγώνα τους εναντίον της ΕΣΣΔ. Σε εκτέλεση αυτής της συμφωνίας, οι συνωμότες - οι οποίοι κατείχαν υπεύθυνες θέσεις, ώστε να διαταραχθεί η κανονικότητα των διπλωματικών σχέσεων μεταξύ ΕΣΣΔ και Γερμανίας - κανόνιζαν υπόγειες επαφές μεταξύ των τροτσκιστικών παράνομων οργανώσεων στην ΕΣΣΔ και των γερμανικών οργανώσεων κατασκοπείας και των πρακτόρων τους, προκειμένου να οργανώσουν την ήττα της ΕΣΣΔ και την προετοιμασία της ξένης επέμβασης με στόχο την απόσπαση της Ουκρανίας, των παραθαλάσσιων περιοχών, της Λευκορωσίας κ.α. από την ΕΣΣΔ. Το «Μπλοκ των Δεξιών και των Τροτσκιστών» προετοίμαζε το διαχωρισμό των εθνικών Δημοκρατιών μέσω των αντεπαναστατικών αστικών-εθνικιστικών ομάδων των Grinko, Khodjaev και Ikranvov, Sharganovich, Goloded και Chervyakov. Το «Μπλοκ των Δεξιών και των Τροτσκιστών» και οι ξένες μυστικές υπηρεσίες προσπάθησαν να διαχωρίσουν τις ενωμένες Δημοκρατίες με στόχο την αποδυνάμωση της ΕΣΣΔ και την αντικατάσταση της αδελφικής ενότητας των Δημοκρατιών με τη σκλαβιά του καπιταλισμού.
Αυτή η συμμορία των προδοτών χρησιμοποίησε μεθόδους όπως η δολιοφθορά, η εκτροπή, η κατασκοπεία και η τρομοκρατία. Οι Μπουχάριν, Ρίκοφ, Ικράμοφ οργάνωναν εξεγέρσεις των κουλάκων. Οι Τσερνόφ, Γκρίνκο, Rosenholtz και Zelensky, έχοντας καταλάβει υπεύθυνες θέσεις, είχαν τεράστιες δυνατότητες για δολιοφθορές. Οι δολιοφθορείς είχαν ως στόχο την υπονόμευση της οικονομικής δύναμης της ΕΣΣΔ και την άμυνα της χώρας, να προξενήσουν ζημιές στην γεωργία και τις μεταφορές, προκειμένου να συμπέσουν οι συνέπειες αυτών των πράξεων με την στιγμή της επίθεσης στην ΕΣΣΔ και να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για την καταστροφή της σοβιετικής εξουσίας. Το «Μπλοκ των Δεξιών και των Τροτσκιστών» δεν έμεινε μόνο στις προβοκάτσιες προκειμένου να διεγείρει τη δυσαρέσκεια του λαού. Ο Τσερνόφ, στρατολογημένος από τις Γερμανικές Μυστικές Υπηρεσίες, είχε οδηγίες να στερήσει στον Κόκκινο στρατό τα άλογα και να δηλητηριάσει και να μολύνει τα βοοειδή. 25.000 άλογα χάθηκαν μόνο στη Δυτική Σιβηρία. Ο Ρόσενχολτζ στην σύναψη συμβάσεων για την εξαγωγή του πετρελαίου, του χρυσού και του χυτοσιδήρου, προστάτευε τα συμφέροντα των Γερμανών και των Ιαπώνων και καθυστερούσε την εισαγωγή υλικών για τον σκοπό της άμυνας, σύμφωνα με τις εντολές των ξένων μυστικών υπηρεσιών. Οι Ικράμοφ και Κοντιάεφ, παρεμπόδιζαν την καλλιέργεια του βαμβακιού ενώ ο Ζελένσκι, μέσω των πρακτόρων του, έβαζε καρφιά και γυαλί σε προϊόντα τροφίμων και προκαλούσε τεχνική έλλειψη τροφίμων. Οι Σαράγκοβιτς και Ιβάνοφ συμμετείχαν κι αυτοί σε ενέργειες δολιοφθοράς. Κοινός στόχος όλων αυτών των ενεργειών ήταν η προσπάθεια να στραγγαλίσουν την Σοσιαλιστική Επανάσταση με το οστεώδες χέρι του λιμού.
Τρομοκρατία ενάντια στους Σοβιετικούς ηγέτες
Η τρομοκρατία που στρέφονταν ενάντια στους ηγέτες του Κόμματος και της Κυβέρνησης ήταν μία από τις αγαπημένες μεθόδους της πάλης του μπλοκ. Ο Ρίκοφ δήλωσε ανοιχτά ότι, σύμφωνα με τις συνθήκες της παράνομης φύσης της συνωμοτικής οργάνωσης και της έλλειψης ερείσματος στις μάζες αλλά και της απουσίας άλλων μεθόδων, η τρομοκρατία παρέμενε η μόνη διέξοδος γι' αυτούς. Κάτω από τις οδηγίες του Τρότσκι, ολόκληρο το μπλοκ συστηματικά ασχολούνταν με τέτοιες δραστηριότητες, ο καθένας στον δικό του τομέα στη βάση ενός γενικού σχεδίου. Τώρα πλέον είναι αποδεδειγμένο ότι ο Κίροφ, δολοφονήθηκε σύμφωνα με απόφαση του «Μπλοκ των Δεξιών και των Τροτσκιστών». Αυτό επιβεβαιώθηκε από τον κατηγορούμενο Γιάγκοντα, ο οποίος είχε ενεργό ρόλο στην οργάνωση της δολοφονίας. Ο Γιάγκοντα κατέθεσε ότι οι Ρίκοφ και Μπουχάριν συμμετείχαν στην απόφαση να διαπραχθεί αυτή η δολοφονία. Οι Ρίκοφ και Μπουχάριν παραδέχτηκαν ότι το σχέδιό τους περιλάμβανε τρομοκρατικές επιθέσεις εναντίον των ηγετών του Κόμματος και της κυβέρνησης.
Από την έρευνα διαπιστώθηκε ότι η δολοφονία των Menzhinsky, Kuibyshev, Γκόρκι και Peshkov πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με τις οδηγίες του κέντρου αυτού του μπλοκ. Αυτό έγινε άμεσα δεκτό από τους κατηγορούμενους οι οποίοι πήραν ενεργό μέρος σε αυτές τις αχρείες πράξεις. Μέσα σε ένα σύντομο χρονικό διάστημα, τρείς εξέχουσες προσωπικότητες τους Σοβιετικού κράτους μεταξύ των οποίων και ο μεγάλος ρώσος συγγραφέας, Γκόρκι, βρήκαν το θάνατο.
Κάθε γραμμή που γράφτηκε από τον Γκόρκι εμφυσούσε τον ενθουσιασμό της επαναστατικής δράσης. Δεν ήταν τυχαίο ότι σε όλη του την ζωή ο συγγραφέας ήταν συνδεδεμένος με τους ηγέτες της Σοσιαλιστικής Επανάστασης, τους Λένιν-Στάλιν, οι οποίοι ήταν οι καλύτεροι φίλοι του. Οι εγκληματίες του «Μπλοκ των Δεξιών και των Τροτσκιστών» έσβησαν ένα από τα πιο λαμπρά και όμορφα φώτα ολόκληρης της ανθρωπότητας.
Η δολοφονία του Γκόρκι
Τώρα όλα έχουν αποκαλυφθεί, όχι μόνο τα κίνητρα για τη δολοφονία αλλά και οι δολοφόνοι. Η εντολή για την εξόντωση του Γκόρκι, ήρθε στην ΕΣΣΔ από τον αρχηγό των δολοφόνων, τον Τρότσκι, μέσω του Bessonov και παραδόθηκε στο μπλοκ, το οποίο υιοθέτησε την απόφαση για τη δολοφονία.
Στη δίκη έχει αποδειχτεί αδιαμφισβήτητα ότι οι Ρίκοφ και Μπουχάριν ήξεραν γι' αυτές τις τρομοκρατικές ενέργειες, γι' αυτά τα τερατώδη εγκλήματα. Ο Ρίκοφ παραδέχτηκε ότι ήδη ως το τέλος του 1935 μίλησε με τον Γιενουκίτζε για το γεγονός ότι ο Γκόρκι ήταν ένθερμος υποστηρικτής του Στάλιν και οι τροτσκιστές και ο ζηνοβιεφικοί ανησυχούσαν για την τεράστια επιρροή του Γκόρκι στην κοινή γνώμη. Ο Ρίκοφ παραδέχτηκε ότι οι συνωμότες επέμεναν για το τέλος της πολιτικής δραστηριότητας του Γκόρκι και παραδέχτηκε επίσης ότι είχαν εξετάσει το ενδεχόμενο χρήσης βίας εναντίον του. Ο Ρίκοφ παραδέχτηκε επίσης ότι ο ίδιος και ο Γιενουκίτζε είχαν συζητήσει για τη δολοφονία του Γκόρκι.
Ο Μπουχάριν ο οποίος μίλησε με υπεκφυγές στη δίκη αναγκάστηκε να το παραδεχτεί. Το 1935, είχε παρόμοια συζήτηση με τον Τόμσκι για μία «εχθρική ενέργεια», όπως την χαρακτήρισε ο Μπουχάριν, η οποία ετοιμαζόταν σε βάρος του Γκόρκι.
Έχει αξία να αναφερθούν οι μέθοδοι που χρησιμοποιούσαν για να πραγματοποιηθούν οι δολοφονίες. Αυτές συνίστατο σε σταδιακή θανάτωση μέσω ειδικών φαρμάκων και τη χρήση της ειδικών γνώσεων των δολοφόνων. Η ιστορία και τα χρονικά των ποινικών δολοφονιών στις τελευταίες δεκαετίες δείχνει ότι η δηλητηρίαση με την συνδρομή των επαγγελματιών δολοφόνων έχει εξαφανιστεί. Οι δηλητηριαστές έχουν πλέον αντικατασταθεί από εγκληματίες γιατρούς. Δεν ήταν τυχαίο ότι ο Γιάγκοντα επέλεξε τέτοια μέθοδο θανάτωσης για να δολοφονήσει τους καλύτερους άνδρες της χώρας. Πήρε υπόψη του το ιατρικό ιστορικό και σχεδίασε την δηλητηρίαση έτσι ώστε η δολοφονία να εμφανιστεί ως φυσικός θάνατος από ασθένεια.
Είναι γνωστό ότι ο Πάπας Κλήμης ο Β' σκοτώθηκε από τον καπνό ενός δηλητηριασμένου κεριού. Γνωρίζουμε την περίπτωση του Buturlin, ο οποίος σκοτώθηκε από τον Panchenko (σ.τ.μ. το 1911), ο οποίος έλεγχε στη Ρωσία την πώληση του «SERMIN-PEL». Κάτω από το πρόσχημα αυτού του φαρμάκου, ο Panchenko, εισήγαγε βακίλλους διφθερίτιδας σε έναν άρρωστο οργανισμό. Υπάρχουν πολυάριθμα παραδείγματα αυτών των δολοφονιών που διαπράχθηκαν από διάφορα ανθρωπόμορφα τέρατα.
Τα τερατώδη εγκλήματα του Γιάγκοντα
Έτσι έγιναν οι δολοφονίες των Menzhinsky, Kuibyshev και Γκόρκι. Σύμφωνα με αυτό το σχέδιο υπήρξε επίσης προγραμματισμένη τρομοκρατική ενέργεια εναντίον του εξαιρετικού σταλινικού, Γιέζοφ. Ο Γιάγκοντα έδωσε οδηγίες για να κανονιστούν θέματα με τέτοιον τρόπο ώστε να εισπνεύσει ο Γιέζοφ δηλητήριο και σταδιακά να πεθάνει. Αυτό έγινε εις γνώση και την έγκριση του «Μπλοκ των Δεξιών και των Τροτσκιστών».
Τα ευρήματα της ιατρικής πραγματογνωμοσύνης, η οποία συντάχτηκε από τους καλύτερους εκπροσώπους της σοβιετικής ιατρικής, μαρτυρούν ότι στις περιπτώσεις των Γκόρκι (σ.τ.μ το 1936), Kuibyshev (σ.τ.μ. το 1935), Menzhinsky (σ.τ.μ. το 1935) και Peshkov (σ.τ.μ πρόκειται για τον Μάξιμ Πέσκοφ, γιό του Μάξιμ Γκόρκι, ο οποίος δολοφονήθηκε το 1934), οι εγκληματίες χρησιμοποίησαν μεθόδους για την επιτάχυνση των θανάτων τους.
Ο Γιάγκοντα, του οποίου καθήκον ήταν να εξασφαλίσει την ασφάλεια του κράτους, διέπραξε το απεχθέστερο των εγκλημάτων. Συγκάλυψε τον εαυτό του παίζοντας σε δυο ταμπλό. Αυτός ο προδότης μιμήθηκε τον Joseph Fouche. Αυτός ο εχθρός της σοβιετικής εξουσίας, ο έξαλλος προδότης, ο οποίος οργάνωσε ολόκληρη ομάδα γερμανών κατασκόπων και πρακτόρων των μυστικών υπηρεσιών, πρέπει να πεθάνει. Οι κατηγορούμενοι δεν συμμετέχουν στα εγκλήματα αυτά στον ίδιο βαθμό. Τα καθήκοντα, οι στόχοι και οι ποινικές δραστηριότητες ήταν γνωστές σε όλους, τις εγκρίνανε και τις υιοθετούσανε. Υπήρξε καταμερισμός της εργασίας μεταξύ των εγκληματιών. Τα εγκλήματα των κατηγορουμένων αποδεικνύονται από τις δικές τους μαρτυρίες, από τα στοιχεία των μαρτυριών, από τα πορίσματα των εμπειρογνωμόνων μαρτύρων καθώς και τα υλικά στοιχεία. Όλες αυτές οι αποδείξεις είναι στη διάθεση του δικαστηρίου.
Μιλώντας συγκεκριμένα, οι ενέργειες του κάθε κατηγορουμένου είναι μέρος ενός ενιαίου σχεδίου της εγκληματικής δραστηριότητας, η οποία αντανακλάται στις ενέργειες όλων των άλλων και καλύπτονται από το Άρθρο 58-11 του ποινικού κώδικα. Αυτό δεν σημαίνει πώς πρέπει να επιφυλαχτεί η ίδια τιμωρία σε όλους τους κατηγορούμενους.
Η Ποινή του Ανώτατου Δικαστηρίου
Από το σύνολο των κατηγορουμένων, δύο, οι Ρακόφσκι και Bessonov, αν και συνδέονται με τα πιο ειδεχθή εγκλήματα κατά της Σοβιετικής εξουσίας ήταν ωστόσο απομονωμένοι από το κέντρο της πλεκτάνης. Τα εγκλήματά τους διαφέρουν από τα εγκλήματα που διαπράχθηκαν από τους Ρίκοφ, Μπουχάριν, Γκρίνκο και άλλους. Ως εκ τούτου, οι Ρακόφσκι και Bessonov, αξίζουν μικρότερη τιμωρία, δηλαδή 25 χρόνια φυλάκιση. Για τους υπόλοιπους, η εισαγγελία απαιτεί την ανώτατη ποινή, τον τουφεκισμό.
Ολόκληρος ο Σοβιετικός λαός και όλοι οι τίμιοι άνθρωποι σε όλον τον κόσμο είναι εν αναμονή της ποινής. Οι αποφάσεις σας, Σύντροφοι Δικαστές, αντηχούν ως καμπάνα καλώντας σε νέες νίκες. Το σύνολο της χώρας απαιτεί ένα πράγμα: πυροβολήστε την συνωμοσία των σκυλιών, συντρίψτε τις καταραμένες οχιές. Τα χρόνια θα περάσουν και οι τάφοι των προδοτών θα είναι κατάφυτοι με άγρια ζιζάνια και αγκάθια, ενώ οι φωτεινές ακτίνες του ήλιου μας θα λάμψουν πάνω από την Πατρίδα μας πιο έντονα από ποτέ. Μόλις καθαριστεί ο δρόμος από αυτή τη βρωμιά, οι λαοί μας θα βαδίσουν προς τα μπρος με επικεφαλής τον μεγάλο δάσκαλο μας και ηγέτη, τον Στάλιν. Θα βαδίσουν προς την κατεύθυνση του Κομμουνισμού.
---
Η απόφαση του δικαστηρίου για τους 21 κατηγορούμενους, η οποία ανακοινώθηκε από τον προεδρεύοντα Δικαστή Ούλριχ (Μάρτης 1938) ήταν ποινή θανάτου για τους: Μπουχάριν, Ρίκοφ, Γιάκοντα, Κρεστίνσκυ, Ρόζενχολτς, Ιβάνοφ, Γκερνόφ, Γκρίνκο, Ζελένσκυ, Καζάκοφ, Λέβιν, Khodzhayev, Ikramov, Sharangovich, Zubarev, Bulanov, Kruchkov και ποινή φυλάκισης για τους: Μαξίμοφ, Ρακόφσκυ, Πλέτνεφ και Μπεσσόνοφ.























Δεν υπάρχουν σχόλια: