Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016

ICMLPO: Σταματήστε τους πολεμοκάπηλους!

Ο χτύπος των τυμπάνων του πολέμου όλο και δυναμώνει. 
Οι σύμμαχοι NATO και ΗΠΑ από την μια και η Ρωσία με την Κίνα από την άλλη, σταθερά οδεύουν προς τον πόλεμο. Οι απειλές πολέμου εκφράζονται απολύτως σταθερά. Οι πρώην «ουδέτερες ζώνες» τώρα στρατιωτικοποιούνται. Οι στρατοί και το ναυτικό των ιμπεριαλιστών έρχονται αντιμέτωπα σε πολλές περιοχές του κόσμου: στην Συρία, γύρω από την Αραβική χερσόνησο, στην Θάλασσα της Νότιας Κίνας, στην περιοχή της Βαλτικής και στην Ουκρανία  και τέλος, αλλά εξίσου σημαντικά, στην αχανή Αρκτική.
Για τον ιμπεριαλισμό, ο πόλεμος είναι η «τελική λύση» για την κρίση και την τελμάτωση στην οποία βρίσκεται το σύστημά του. Η λεηλασία των πρώτων υλών και η αρπαγή νέων αγορών δεν είναι αρκετές. Νέα τεράστια κέρδη μπορούν να αποκτηθούν μέσω της καταστροφής και της μετέπειτα ανοικοδόμησης των ερημωμένων από τον πόλεμο περιοχών.
Υπάρχει αυξανόμενος κίνδυνος, πολλοί τοπικοί πόλεμοι, που υποκινήθηκαν από ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, ιδιαίτερα των ΗΠΑ, να εξελιχθούν σε παγκόσμιο πόλεμο. Στην Ευρώπη, το επίπεδο της αντιπαράθεσης και της στρατιωτικής προετοιμασίας έχει κλιμακωθεί σε πολύ επικίνδυνο βαθμό, ειδικά με την ενδυνάμωση των δεσμών μεταξύ NATO και ΕΕ. Οι λαοί της Ευρώπης βρίσκονται παγιδευμένοι μεταξύ του ιμπεριαλιστικού μπλοκ του NATO και της ιμπεριαλιστικής Ρωσίας.
Πύραυλοι και στρατεύματα του NATO παρατάσσονται τώρα στα σύνορα της Ρωσίας με την Πολωνία και τις χώρες της Βαλτικής, αυξάνοντας κατά πολύ τις εντάσεις και τον κίνδυνο πόλεμου. Στρατηγοί του NATO έχουν δηλώσει ότι, ακόμη και μια επίθεση με πυρηνικά εναντίον της Ρωσίας αποτελεί «επιλογή».
Η ICMLPO κάνει έκκληση στους λαούς να αντιταχθούν στην φιλοπόλεμη πολιτική, να προτάξουν το σύνθημα «Έξω από το ΝΑΤΟ» με την προοπτική της διάλυσής του, να αντιταχθούν στην δραστηριότητα και επέκταση αυτής της επιθετικής συμμαχίας. Είναι καιρός να διαλυθεί η ψευδαίσθηση ότι το ΝΑΤΟ έχει κάποια σχέση με την άμυνα των κυρίαρχων κρατών. Δεν είναι σύμφωνο ειρήνης, αλλά συμφωνία με τον Διάβολο. To NATO είναι, στην πραγματικότητα, ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την κυριαρχία των λαών στην Ευρώπη.
Οι εργάτες/ες, η νεολαία και οι λαοί της Ευρώπης πρέπει να υψώσουν τις φωνές τους ενάντια στην στρατιωτικοποίηση κρατών και οικονομιών. Αποκηρύσσουμε τις προσταγές των εισβολέων και των στρατιωτικό-βιομηχανικών μονοπωλίων. Αρνούμεθα να πολεμήσουμε τους αδελφούς και τις αδελφές μας της άλλης πλευράς των συνόρων. Προειδοποιούμε τις κυβερνήσεις μας ότι, αν επιλέξουν το μονοπάτι του πολέμου, θα θεωρήσουμε αυτούς και όχι τους αδελφούς και τις αδελφές μας της άλλης πλευράς των συνόρων, ως εχθρούς.
Η επερχόμενη σύνοδος του NATO στις Βρυξέλλες θα εγκαινιάσει το νέο του αρχηγείο. Αυτό είναι από μόνο του μία πρόκληση προς τους λαούς της Ευρώπης και θα αντιμετωπιστεί με αντιπολεμικές εκδηλώσεις.
Λέμε:
•    Όχι στο NATO και όλους τους ιμπεριαλιστές εισβολείς!
•    Τέλος στην κούρσα των εξοπλισμών, μείωση των στρατιωτικών δαπανών, χρησιμοποιήστε τα χρήματα για τις ανάγκες των λαών!
•    Απόσυρση όλων των στρατευμάτων από το εξωτερικό!
•    Όχι στην στρατιωτικοποίηση των κρατών!
•    Οι νέοι δεν θέλουν να γίνουν τροφή για τα κανόνια!
•    Διεθνής αλληλεγγύη – οι εχθροί μας δεν είναι οι άλλοι εργάτες και λαοί, αλλά οι φιλοπόλεμες κυβερνήσεις των ίδιων μας των χωρών!
Οκτώβριος, 2016
Διεθνής Συνδιάσκεψη Μαρξιστικών-Λενινιστικών Κομμάτων και Οργανώσεων

1 σχόλιο:

Θωμάς Ακρωτηριανάκης είπε...

Η ΟΑΚΚΕ έχει την άκρως αντιδραστική θέση :
«ΤΟ ΝΑ­ΤΟ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΡΩΣΙΚΟΥ ΝΕΟΧΙΤΛΕΡΙΣΜΟΥ,
ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΛΥΣΗ ΑΝΑΓΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΟΜΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΑΝΩΔΗ ΕΥΡΩΠΗ».
Κι αυτό δεν αποτελεί διαστρέβλωσή της,ούτε προβοκάτσια σε βάρος της.
Άλλωστε υπάρχει αυτολεξεί σε άρθρο της και μάλιστα πρόσφατο (26 Αυγ.2016) :
Πιο κάτω η ηλεκτρονική παραπομπή του.

http://www.oakke.gr/global/2013-02-16-19-25-28/item/711-%CE%B3%CE%B9%CE%B1%CF%84%CE%B9-%CF%84%CE%BF-brexit-%CE%B5i%CF%87%CE%B5-%CF%83%CF%84%CF%81%CE%B1%CF%84%CE%B7%CE%B3%CE%B9%CE%BA%CE%B7-%CE%B1%CE%BE%CE%B9%CE%B1-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%83-%CE%BD%CE%B5%CE%BF%CF%87%CE%B9%CF%84%CE%BB%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%85%CF%83-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BA%CF%81%CE%B5%CE%BC%CE%BB%CE%B9%CE%BD%CE%BF%CF%85